"Andros Taunsend"
"Andros Taunsend"

Kraj još jednog mita o “novoj velikoj nadi Engleske“: Taunsend izbačen sa treninga Totenhema

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.15. | 18:19

Sukob sa kondicionim trenerom presudio 24-godišnjem krilnom fudbaleru

Andros TaunsendNe rade to samo Englezi. Štaviše, dobro je to poznat “sistem“ i nama Srbije. Ali Englezi su majstori u tome da precene domaće igrače. Nažalost po selekciju gordog Albiona obično im se to obije o glavu, a primer Androsa Taunsenda samo je poslednji u nizu. Maurisio Poketino je 24-godišnjeg krilnog fudbalera proterao sa Totenhemovih treninga.

Razlog sasvim dovoljan. Pre dva dana engleske sajtove preplavile su fotografije sukoba Taunsenda sa kondicionim trenerom Nejtanom Gardinerom. Žustra rasprava, pa i gurkanje. Sve to posle pobede od 3:1 nad Aston Vilom. Ali dobri rezultati Totenhema ponajmanje su zasluga Taunsenda, koji ove sezone još nijednom nije bio u startnih 11 Pevaca. Susret sa Vilom presedeo je na klupu, pošto je Poketino u drugom poluvremenu ukazao šansu Rajanu Mejsonu, pa i 18-godišnjegm Džošu Onomahu.

Izabrane vesti

U četvrtak u meču sa Anderlehtom u Ligi Evropa neće biti ni na klupi.
"Nije trenirao sa ekipom, niti će biti u konkurenciji za tim. Nije u timu", kategoričan je Poketino, koji nije krio šta je razlog odstranjivanja Taunsenda.
"Ponedeljak. Ako se ponašaš na pogrešan način moraš da platiš cenu za to. A kada će biti ponovo u igri? To je moja odluka. Za mene je disciplina veoma važna. Mogu da razumem igrača - ipak imamo mlad tim, a svi grešimo - ali kada pređeš granicu važno je umeti da znaš kad je dosta. I ja sam bio igrač i znam da nisi srećan kada igraš, da nekad očekuješ više od onog što ti trener pruža. Ali ovo nije normalno ponašanje i mora da nauči lekciju. Nije fudbal samo šutiranje lopta. Kao profesionalac imaš odgovornost".

Taunsendovo izvinjenje došlo je prekasno. Uostalom, čini se da je prekasno i za njegov ostanak na Vajt Hart Lejnu. Kristijan Eriksen, Musa Dembele, Erik Lamela, Naser Čadli... Svi oni imaju prednost u odnosu na engleskog fudbalera. A pošto zainteresovanih klubova ima, te zbog želje da Andros ne želi da rizikuje da propusti Evropsko prvenstvo naredne godine, rastanak je sasvim moguć.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaMaurisio PoketinoEvropaEngleskaAndros Taunsend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara