""
""

Kralj je ustao i želi ponovo na tron: Lebron razneo Reptorse, Klivlend je u velikom finalu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.05.16. | 08:32

Kavalijersima je do 2007. godine trebalo tačno 37 godina da dođu do svog premijernog finala, a sada, zahvaljujući Džejmsu, boriće se za svoj treći prsten - 87:113

Želite u finale NBA lige? Teško kada protiv sebe imate košarkašku mašinu kao što je Lebron Džejms. Kralj nije želeo da serija ode u majstoricu, uzeo je loptu u svoje ruke i na samom početku meča rekao: "Mi večeras idemo u finale!". Tako je i bilo, zajedno u tandemu sa Kajrijem Irvingom, Lebron je do nogu potukao Toronto u Er Kanada centru i sada mu samo preostaje da sačeka ime rivala u velikom finalu - 87:113 (25:31, 16:24, 33:31, 13:27).

Izabrane vesti

Kavalijersima je do 2007. godine trebalo tačno 37 godina da dođu do svog premijernog finala, a sada, zahvaljujući Lebronu Džejmsu, boriće se za svoj treći prsten. Klivlend je sinoć u potpunosti diktirao tempo, vodio je od početka do kraja utakmice, pa je pobednik praktično odlučen i pre poslednjeg kvartala - iako je Demar Derozan na početku četvrte četvrtine spustio razliku rivala na "minus devet" (86:77). Međutim, gosti su ponovo dodali gas i na čist kvalitet došli do ubedljivog slavlja.

O tome koliko je Džejms bio motivisan u ovoj utakmici svedoči i činjenica da je 14 od svoja 33 poena postigao u prvoj četvrtini. Ipak, sve ono što je učinio na ovoj utakmici bilo bi mu daleko teže da ostvari bez fantastičnog organizatora Kajrija Irvinga. Omaleni bek Kavalijersa postigao je 30 poena i imao devet asistencija na ovoj utakmici, dok je Lebron svom učinku pridodao i 11 skokova i šest asistencija. Odličnu i vrlo značajnu rolu imao je i Kevin Lav, koji je utakmicu okončao sa dabl-dabl učinkom.

Reptorsi su previše nervozno ušli u meč, opterećeni moranjem trijumfa sami su sebi vezali ruke, pa su u prvom poluvremenu za tri poena gađali 2/12! Užasan učinak za finale Konferencije. Sa druge strane, šuterska mašina je mlela sve pred sobom - čak 10 trojki iz 15 pokušaja.

Torontov dvojac Demar Derozan - Kajl Louri ponovo je dao sve od sebe da se suprostavi moćnom rivalu. Louri je postigao 35 poena, uz odličan procenat šuta, i bio ujedno najefikasniji igrač utakmice, dok je Derozan postigao 20. Ipak, izostao je učinak ostalih igrača, koji su svi do jednog završili mečs sa jednocifrenim brojem poena, što je premalo za onako razigrani Klivlend.

Kavalijersima je ovo drugo uzastopno finale. Prošle godine su ispali od Golden Stejt Voriorsa, a sada je velikom finalu za korak bliža Oklahoma, koja vodi sa 3:2 u seriji. Lebron Džejms je do sada osvojio dva šampionska prstena sa Majamijem i mogao bi da bude presudni faktor u velikom finalu.

REZULTAT:

Toronto - Klivlend 87:113 (25:31, 16:24, 33:31, 13:27)
/Louri 35, Derozan 20 - Džejms 33, Irving 30/

(FOTO: Action images)


tagovi

NBA ligaLebron DžejmsKajri IrvingKajl Louri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara