""
""

Kralj nije srušen, bajka je završena: Anderleht opet šampion

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.05.13. | 16:55

Zulte Varegem nije uspeo da napravi podvig u Briselu i da pobedi novog-starog šampiona i preotme mu krunu

 

 

Izabrane vesti

Senzacija se nije desila, Anderleht ostaje šampion Belgije. Na reveru kraljevskog kluba Belgije zakačena je 32. šampionska značka. U meču za titulu u poslednjem kolu, blago rečenog čudnog šampionata Belgije, Anderleht je uspeo da ostane neporažen protiv najprijatnijeg iznenađenja lige. Na kraju 1:1 koji su ljubičasto-belima doneli titulu. Čudo iz Varegema je ostalo bez istorijske titule (nikada nisu bili prvaci), ali kada se podvuče crta, napravili su veliki uspeh: makar su obezbedili plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Momci iz gradića koji broji tek oko 35.000 stanovnika nisu imali prostora za kalkulacije već su u Briselu morali do pobede jer je Anderleht imao dva boda prednosti uoči meča. Domaće pristalice su ispunile stadion do poslednjeg mesta i koreografijom posvećenom legendarnom predsedniku Konstantu Vandenštoku (po kojem se i zove stadionu) su podsetili igrače na težinu dresa koji nose.

I Anderleht je bolje otvorio meč, bez obzira što je situacija nalagala gostima da krenu ofanzivnije. Domaći su za nijansu bili bolji u prvom poluvremenu, ali se na pauzu otišlo bez golova. Gosti nisu imali kud i trener Duri je na poluvremenu umesto defanzivnog Kontea ubacio napadača Berijea. I već posle desetak minuta nastavka, strategija se isplatila. Azar, Leje i Berije su odigrali prelepu akciju, a Nesens udarcem glavom pogodio za 0:1 i muk na Vandenštoku.

Ipak, šok u Briselu je ubrzo prešao u stanje ekstaze. Samo tri minuta kasnije, Biglija je izveo slobodnjak, lopta je zakačila nekog u živom zidu i odsela u mreži Varegema. Ispostaviće se, gol vredan titule. Nastavili su gosti na napadaju svim silama, vetar u leđa im bio crveni karton Kujatea u 80. minutu, ali je Anderleht odbranio zlata vredan bod i na kraju titulu.

Srpski internacionalac Milan Jovanović je igrao do 84. minuta kada je zamenjen iz taktičkih razloga da bi Vasilevski pokrpio rupu u odbrani nastalu Kujateovim isključenjem.

U Ligu Evrope ide Briž koji je u direktnom okršaju minimalcem savladao Genk, a u kvalifikacije ide Standard koji je bio bolji od Lokerena sa 4:3.

Time je spušteno zavesa na ovu sezonu u belgijskom šampionatu. 


tagovi

AnderlehtBelgijaEvropaFrank BerijeGenkKlub BrižLokerenLukas BiglijaM'Baje Lejemilan lane jovanovicŽupiler Pro ligaStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara