""
""

Krasić: Mislio sam da ću igrati za Partizan, idol mi je bio Peđa Mijatović, ali...

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.16. | 13:56

..."onda sam otišao u Vojvodinu i mnogo zavoleo taj klub"

Letnja škola Fudbalskog saveza Srbije okupila je 98 naših najtelentovanijih fudbalera uzrasta od 12 do 14 godina iz svih pet regiona. Po specijalnom programu pod nazivom "Igrom do obuke" kojim koordinira iskusni trener Milan Đuričić, rade najperspektivniji igrači Srbije. Na ovaj način vrši se predselektivni proces u čijem radu učestvuje 25 članova instruktorske službe FSS, a ujedno ti dečaci se spremaju za sve ono što ih čeka u takmičarskim selekcijama mlađih reprezentativnih kategorija.

Izabrane vesti

Mališane je danas u Staroj Pazovi obišao proslavljeni srpski reprezentativac Miloš Karsić. Nakon što su bili u prilici da se podsete nekih golova iz Krasićeve bogate karijere, budući fudbalski asovi Srbije imali su prilike da mu postavljaju pitanja. Tako su u opuštenoj atmosferi mogli da saznaju da je po Miloševom mišljenju najbolji fudbaler sa kojim je ikada igrao Alesandro Del Pjero, da se u Juventusu najviše družio sa Hasanom Salihamidžićem, da mu je u karijeri bilo najlepše u Moskvi igrajući za CSKA, a da je najponosniji bio kada je 2009. bio izabran za najboljeg fudbalera naše zemlje. Krasić im je otkrio i za koga je maštao da će igrati u njihovim godinama...
"Navijao sam za Partizan, idol mi je bio Peđa Mijatović i mislio sam da ću jednog dana igrati za beogradske crno-bele. Međutim, sa 13 godina sam došao u Vojvodinu i jako sam je zavoleo. To je klub koji mi je mnogo dao. Napravili su od nas dobre fudbalere i dobre ljude".

Fudbaler poljske Lehije posebno je naglasio ulogu svog kuma i nekadašnjeg saigrača iz Vojvodine - Laneta Jovanovića:
"Verovatno najvažniji trenutak u mojoj karijeri desio se u momentu kad sam stigao u Novi Sad i kada sam tog prvog dana naišao na Laneta. Od tog trenutka se nismo razdvajali. Imao sam tu sreću da ga sretnem i on me je zavoleo kao mlađeg brata. Učio me je bukvalno svemu, na terenu i van njega. I neizmerno mu hvala na tome. Voleo bih da svako od vas na početku karijere sretne svog Laneta Jovanovića. Ako budete imali tu sreću sigurno će vam biti mnogo lakše da imate uspešnu karijeru"
.

Druženje je trajalo više od sat vremena, a Krasić je iz Sportskog centra FSS ispraćen burnim aplauzom. Do nekog narednog viđenja.

(foto: Action Images)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMiloš KrasićFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara