"Radnički"
"Radnički"

KRK: Sve je bliži pakao subotnje večeri u Jezeru

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.02.13. | 14:25

Mega Vizura, Partizan mt:s, Radnički i Crvena zvezda Telekom... Ko će od ove četiri ekipe otići korak dalje i ući u borbu za "Žućkovu levicu"

RadničkiKragujevac je poznat kao grad sporta, a fudbalski, košarkaški i vaterpolo klub su napravili pravi "bum" u poslednjih nekoliko godina, i konačno možemo reći da nije sva pažnja usmerena na glavni grad i sportska dešavanja u njemu.

Ovih dana pravu poslasticu za sve ljubitelje košarkaše priredio je Radnički, koji je organizator 11. izdanja Kupa Radivoja Koraća, a posle dva dana i četiri, reklo bi se, očekivane pobede favorita za osvajanje "Žućkove levice", pitanje koje se trećeg jutra postavlja uz prvu kaficu jeste:

Izabrane vesti

"Kakva nas košarka očekuje u Jezeru u subotu, i ko će se na kraju boriti za trofej?"

Kao što je već pomenuto, prva dva dana nisu donela velika iznenađenja, Mega Vizura je u prvom meču, posle malo neočekivanog trilera, došla do velike pobede nad Vršcem. Sam meč obeležio je povratak "Novice ubice" posle skoro osam meseci odsustva zbog povrede kolena. Međutim, povreda je uzela danak i primetno je da će bivšem asu Partizana i Real Madrida biti potrebno vremena da se vrati u formu koja ga je krasila prethodnih godina.

Novica VeličkovićTim sa Novog Beograda imaće jako težak zadatak da dođe do finala, s obzirom da ih u polufinalu čeka petostruki uzastopni osvajač "Žućkove levice", a Vizura će uz pomoć dva reprezentativca, pomenutog Veličkovića i gorostasnog centra Bobana Marjanovića pokušati da pomrsi račune izabranicima Duška Vujoševića, koji se neće tako lako odreći tradicije, i koji žele da još jednom pokažu zašto je Partizan u poslednjih 10-ak godina najdominantnija ekipa na našim prostorima.

Kad smo već kod Partizana, Vladimir Lučić i društvo nisu imali previše napora u prvoj utakmici, i bez mnogo prolivenog znoja savladali su užičku Slobodu. Crno-beli su u ovu sezonu ušli sa jako mladim sastavom, što govori činjenica da su Nemanja Gordić i Marko Čakarević najstariji igrači, a obojica imaju po 25 godina! Ipak, činjenica je da Partizan ima lakši kostur u ovom takmičenju, ali, u svakom slučaju, gledaoci u Jezeru bi u polufinalu gledali "finale pre finala", u bilo kakvoj kombinaciji Radnički-Partizan-Crvena zvezda. Elem, situacija je vrlo jasna, Vujoševićeve bebe imaju sav potreban kvalitet, iskustvo i želju da nastave putem prethodnih generacija i osvoje i šesti uzastopni trofej.

PartizanŠto se same organizacije turnira tiče, do sada je sve proteklo u najboljem redu, ali, postoji jedna bitna zamerka, bar za nas novinare, koji se ovih nekoliko dana trude da što uspešnije i slikovitije prenesu događaje iz srca Šumadije, a to je činjenica da u Jezeru nije bilo interneta!? Ipak, dobra organizacija i saradnja sa kolegama sa Monda i specijalizovanog košarkaškog portala MVP omogućila je svima nama da odradimo dobar posao i ne bude kašnjenja u slanju materijala. Pored toga, prvi dan Kupa obeležila je i slaba posećenost na obe utakmice, zbog čega se u nekoliko navrata stekao utisak da se nalazimo u pozorištu, a ne na sportskom događaju.

Već drugog dana viđena je potpuno drugačija slika, bar što se tiče stvari van parketa. Internet je pušten u pogon, navijača je bilo dosta više, a sjajna atmosfera nije izostala, dok su pobednici oba meča bili manje-više poznati već posle prve dve četvrtine.

Prvi je na parket izašao domaćin Kupa, koji je pred svojim navijačima, kojih je bilo oko 2.500, imao imperativ pobede, a to uživanje su izabranici Miroslava Nikolića pružili Đavolima. Metalac je pokazao da je ekipa koja ima hrabrost, kvalitet i veliku želju, ali su Kragujevčani bili ogroman zalogaj za učesnika Prve lige Srbije. Radnički je posle ovog meča dobio Nenada Miljenovića, za kojeg se već znalo da je veliki talenat, a sam Muta je posle pobede priznao da je pogrešio što nije ranije pružao veću šansu bivšem igraču Partizana, tako da će domaćin u najjačem sastavu i odličnoj atmosferi dočekati Crvenu zvezdu Telekom, koja je sjajnom igrom u poslednje dve deonice stigla do trijumfa nad Vojvodinom Srbijagas.

Igor RakočevićStrateg crveno-belih Vlada Vukoičić je od samog starta utakmice krenuo sa najjačim sastavom, ali su Novosađani pokazali da su tvrd orah, i da će kapiten Igor Rakočević i saigrači morati malo da se pomuče za mesto u polufinalu. To se i desilo, ali tek u trećoj četvrtini, a publika je mogla da uživa u lepoj košarci, dok su igrači imali podršku oko 2.000 navijača, od toga oko 600 najvatrenijih Delija. Za ovu generaciju Crvene zvezde trofej u Kupu je imperativ, a pred sam početak sezone svi ljudi zaposleni u klubu složili su se da je ovaj sastav jedan od najjačih u poslednjih 10-ak godina, i da je borba za Evroligu i osvajanje trofeja realna opcija.

Obrni-okreni, subota je dan kada ćemo dobiti odgovor na mnoga pitanja, a novinar MOZZART Sporta je siguran da nas čeka odlična košarka, sjajna atmosfera, puno dobrih poteza, i borba do poslednjeg daha.

Piše: Nikola Stojković, specijalni izveštač MOZZART Sporta iz Kragujevca.

(Foto: MVP/Stefan Komadinić)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaKK Crvena zvezdakosarka partizanMega VizuraFK PartizanRadnički NišRadnički KragujevacSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara