"Krneta"
"Krneta"

Krneta i Marinković u drugom planu

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.13. | 19:30

Zvezda ostaje pri stavu da su joj neophodni iskusniji štoperi, dok će oni koji su trenutno u timu za početak imati ulogu rezervista

Krneta(Od izveštača MOZZART Sporta sa priprema u Sloveniji)

Jovan Krneta, Marko Marinković, pa i Branko Jovanović moraće da sačekaju na mesto u startnoj postavi Crvene zvezde. Barem se takav utisak stekao posle pobede nad Domžalama na drugom test meču na pripremama u Sloveniji, prvom koji su sa tribina posmatrali i čelnici kluba iz Ljutice Bogdana.

Jovanovića, doduše, nisu mogli da vide, jer je član čuvene Zvezdine generacije 95 utakmicu presedeo na klupi, dok su Krneta i Marinković sasvim solidno odradili posao. Ipak, neiskustvo je i dalje primetno u njihovoj igri, a u Zvezdi je strpljenje retka pojava.
“Nemaju mnogo utakmica u nogama i ovih 90 minuta koji su igrali u ovoj fazi priprema je fizički bilo veliko opterećenje za Krnetu i Marinkovića. Ali, imamo samo trojicu igrača u štoperskoj liniji, pa smo morali tako. Bilo je dobrih momenata, ali neke stvari moraju i da poprave. U drugom poluvremenu Domžalama smo dozvolili dosta konkretnih napada. Ipak, ubeđen sam da će i Krneta i Marinković napredovati“, rekao je posle meča trener Zvezde Slaviša Stojanović pred kojim je težak zadatak da spisak igrača skrati za nekih 10 imena.
“U ovom trenutku mogu samo da kažem da sam formirao nekakve tri grupe koje ću budno pratiti. Svaku na poseban način, jer do povratka za Beograd moramo da donesemo makar neke zaključke“.

Pomenuta trojka je čini se sigurna za ostanak. Krneta i Marinković bez dileme. Ali, za početak najverovatnije u ulogama rezervista, jer sportski direktor Zoran Stojadinović, koji je sinoć doputovao u Sloveniju, smatra da Zvezda sebi ne sme da dozvoli da u sezonu uđe sa ovako mladim štoperima.
“Marinković me je prijatno iznenadio, o Krneti već znamo sve. Ali, uz svo poštovanje prema obojici, Zvezda sebi ne sme da dozvoli da u sezonu uđe sa igračima tog nivoa. Oni ne mogu još da budu standardni u Zvezdi. Ako mislimo nešto ozbiljno da uradimo moramo da na toj poziciji dovedemo i dva ozbiljna igrača. A Krneta i Marinković u najavi mogu da budu treći ili četvrti izbor za početak. U to nema sumnje“, kaže Stojadinović.

Sve vesti vezane za pripreme naša dva najveća kluba možete pogledati u našem SPECIJALU.

(FOTO: Star sport, Srđan Stevanović)

Izabrane vesti


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaJovan Krnetapripreme 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara