Krunić pred Zvezdu: Zadovoljni smo ako ne izgubimo

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.12.18. | 14:37

"Ovo je poslednja utakmica u godini, za nas dolazi u najbolje moguće vreme, radujemo se spektaklu", kaže strateg Brđana

Na kraju prvog dela sezone na Banovo brdo stiže aktuelni šampion Crvena zvezda. U Čukaričkom izuzetno cene kvalitet ekipe Vladana Milojevića, a kako kažu biće zadovoljni svakim rezultatom kojim bi bio izbegnut poraz od favorizovanog protivnika.

Brđani se nalaze na četvrtom mestu, sa četiri boda manje od trećeplasiranog Partizana, a na tom mestu će i ostati bez obzira na ishod ovog meča.
"Videli smo svi šta je Crvena zvezda pokazala ove jeseni, i u evropskim takmičenjima i na domaćim terenima. Ostvarili su odlične rezultate. Ovo je poslednja utakmica u godini, za nas dolazi u najbolje moguće vreme, radujemo se spektaklu. Za duel protiv Zvezde nije nam potrebna posebna motivacija", istakao je Krunić.

Izabrane vesti

Duel protiv Crvene zvezde zbog četvrtog žutog kartona propustiće samo Asmir Kajević.
"Imamo veliki fond kvalitetnih igrača na raspolaganju, i kao i uvek u takvim situacijama slatke muke oko sastava tima. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat protiv protivnika kakav je Crvena zvezda, a zadovoljni bismo bili da ne izgubimo".

Čukarički ove sezone na Banovom brdu nema poraz, u deset mečeva ima sedam pobeda i samo tri remija.
"Nije to ništa čudno. Naprotiv, normalno je, sve ekipe više bodova osvajaju kod kuće nego na strani. Jednostavno, navikli smo na naš teren, svakoj ekipi je lakše da igra kod kuće, pa i nama. Očekujem da će atmosfera biti odlična, da će obe ekipe imati podršku, daleko je lepše igrati u takvom ambijentu".

Da li duel od utorka koji je Crvena zvezda odigrala protiv Pari Sen Žermena u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona može da bude prednost Čukaričkog, u smislu eventualne fizičke i emotivne istrošenosti rivala?
"Nikako! Znam da će Zvezda ozbiljno ući u utakmicu protiv nas. Nema neke specijalne pripreme za duele protiv Zvezde, Partizana ili drugih rivala. Bodovi se gube i osvajaju i protiv njih, i protiv slabijih timova. Opet, jasno je da dobar rezultat protiv ovakvih protivnika ne donosi samo jedan ili tri boda, već mnogo više. Crvena zvezda je pokazala tokom čitave sezone da ima dva podjednako dobra tima na raspolaganju, igrali su paralelno na tri fronta, sa velikim uspehom".

Vremenski uslovi ne idu naruku akterima derbija, s obzirom da je na Banovom brdu.
"Biće težak teren za igru, to je već sada jasno. Svakako da to ne odgovara niti jednom timu, ali prilagodićemo se uslovima. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani, da pružimo maksimum, da svaki igrač da i više nego što može u ovom trenutku".

Levi bek Miroslav Bogosavac uvršten je u idealni tim polusezone, a Slobodan Tedić je najperspektivniji igrač Superlige Srbije.
"Veliki uspeh, i pojedinačno tih momaka, ali i klupski. Ali mišljenja sam da je još neki igrač zaslužio da se nađe u najboljih jedanaeset, s obzirom na igre koje smo pružali u prvom delu sezone", zaključio je Krunić.

Foto: Star Sport


tagovi

Simo Krunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara