""
""

Voša u četvrtfinalu! Nesrećni Pazarci promašili tri penala i ispali iz kupa!

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.10.13. | 18:09

Donji Srem napravio istorijski rezultat, OFK-a iz dvojke u keca

Novi Pazar bio je vrlo blizu velikog iznenađenje u osmini finala Kupa Srbije, ali je ipak pokleklao u Novom Sadu posle izvođenja penala!  

Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 0:0. Gostima je pripao prvi deo igre. Imali su tri odlične šanse da dođu do vodećeg pogotka, da bi potom Voša u drugih 45 minuta zaigrala mnogo angažovanije. 

Izabrane vesti

I pored toga Pazarci su opet uspeli da stvore dve lepe prilike. I onda penal-rulet. Izabranici Marka Nikolića bili su nepogrešivi, a gosti nisu uspeli nijednom da pogode mrežu. Šta više, golman Vojvodine uopšte nije ni morao da interveniše.

Arsenijević je pogodio prečku, dok su Rusmir i Mutavdžić gađali preko gola. Kod domaćina pogađali su kapiten Vranješ, Škuletić i Radoja.

Zanimljivo, Vojvodina je i u prethodnoj rundi slavila nakon izvođenja penala protiv užičke Slobode.

Slavlje fudbalera Donjeg Srema

Možda ih neki gledaju sa podsmehom, ali niko ne može da izbriše ono što je aktuelna garnitura ljudi, zajedno sa igračima naravno, učinila za klub iz Pećinaca. Donji Srem se prvi put u 86 godina dugoj istoriji kluba plasirao među osam najboljih u nacionalnom kupu pošto je u osmini finala dokazao da nije superligaš bez razloga i savladao Borac sa sigurnih 2:0 (1:0).

Supertalentovani Damjan Marčeta (19) načeo je goste iz Čačka, da bi Lazar Čordašić sa bele tačke pogodio za konačni rezultat.

Drame je bilo na Karaburmi, s obzirom na to da je užičko Jedinstvo opasno zapretilo OFK Beogradu, ali je na kraju moralo da se pomiri sa porazom od 2:1.

Jer, 20-godišnji Aleksandar Paločević se razgoropadio u drugom poluvremenu i sa dva gola doneo Romantičarima preokret. Drugi gol je Paločević postigao u četvrtom minutu sudijske nadoknade za erupciju oduševljenja malobrojnih navijača OFK Beograda.

Aleksandar NoskovićFiniš utakmice odlučio je i ishod meča u Subotici, iako rezultat na prvi pogled ne sluti na neizvestan duel, Spartak – Napredak 2:0. Međutim, oba gola pala su u poslednjih 20 minuta, a junak meča bio je Aleksandar Nosković, dvostruki strelac za Spartak.

Branilac trofeja Jagodina uspešno je nastavila borbu za odbranu trona. Ćurani su kao gosti iznenadili Čukarički i slavili rezultatom 2:0. Golove su postigli Arsenijević i Lepović.

Još jedan beogradski klub završio je takmičenje već u četvrtfinalu i to je Voždovac. Zmajevi su izgubili u Užicu od Slobode (0:2), a strelci za tim Ljubiše Stamenkovića bili su Žeravica i Pejović.

KUP SRBIJE – 1/8 finala:

Donji Srem – Borac Čačak 2:0 (1:0)
/Marčeta 18, Čordašić 89pen/

OFK Beograd – Jedinstvo Užice2:1 (0:1)
/Paločević 47 – Milekić 19/

Spartak – Napredak 2:0 (0:0)
/Nosković 73, 90+1/

Vojvodina – Novi Pazar 3:0 (0:0, 0:0)

Radnički Niš – Partizan 0:3 (0:1)
/Luka 8, Ninković 49, 73/

Čukarički – Jagodina 0:2 (0:2)
/Lepović 21, Arsenijević 27/

Sloboda – Voždovac 2:0 (0:0)
/Žeravica 71, Pejović 78/

19.00: Crvena zvezda – Radnički 1923

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar NoskovićAleksandar PaločevićBorac ČačakDamjan Marčetadonji sremKup SrbijeNapredak KruševacOFK BeogradSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara