"Vesna Dolonc"
"Vesna Dolonc"

Kup Kremlja: Doloncova prokockala četvrtfinale

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.10.13. | 19:13

Srpkinja dobila prvi i vodila sa 4:2 u drugom setu, a onda je Hantuhova preuzela stvar u svoje ruke

Vesna DoloncSrpska teniserka Vesna Dolonc nije uspela da se plasira u četvrtfinale WTA turnira Kup Kremlja u Moskvi pošto je u osmini finala izgubila od Slovakinje Danijele Hantuhove sa 2:1, po setovima 3:6, 6:4, 6:4.

Doloncova, 92. na WTA listi, propustila je veliku priliku za prvu pobedu nad slovačkom veterankom u njihovom trećem međusobnom susretu. U meču sa dosta brejkova srpska teniserka je nakon dobijenog prvog seta dosta grešila u nastavku, ali je u trećem stabilizovala igru i bila na korak od uspeha.

Kada je Doloncova na servis protivnice povela sa 4:2 činilo se da joj pobeda neće izmaći, međutim, iskusna 33. teniserka sveta je odmah uzvratila, a potom potpuno preuzela inicijativu.

Hantuhova je otpor rivalke konačno slomila brejkom u devetom gemu za vođstvo od 5:4, a potom rutinski okončala iscrpljujuću borbu nakon dva sata i 42 minuta igre.

Slovakinja se u četvrtfinalu sastaje sa Ruskinjom Anastasjom Pavljunčenkovom.

Ranije danas plasman u četvrtfinale Kupa Kremlja izborila je Ana Ivanović savladavši Čehinju Klaru Zakopalovu sa 6:3, 6:1 i u borbi za polufinale igra protiv Australijanke Samante Stosur.

Ženski turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 795.707 dolara.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

EvropaKup KremljaRusijaVesna DoloncWTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara