"Vukadinović u društvu Zorana Popvića i Dragana Veljića"
"Vukadinović u društvu Zorana Popvića i Dragana Veljića"

Kuva pred Skupštinu: Partizan pokrenuo postupak protiv Vukadinovića

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.05.16. | 10:44

Crno-beli sutra biraju predsednika...

Vukadinović u društvu Zorana Popvića i Dragana VeljićaKuva na sve strane uoči Vanredne skupštine Partizana!

Klub iz Humske 1 odlučio je da, pred zasedanje najvišeg klupskog tela, zakazeno za utorak u 17 časova u Sportkom centru Zemunelo, na kome će birati novog predsednika, pokrene disciplinski postupak protiv Dragoljuba Vukadinovića, za koga se veruje da podržava opoziciju okupljenu pod imenom Crno-bela familija, a čiji će kandidat za predsednika biti Nenad Bjeković.

Izabrane vesti

Partizan je jutros elektronskom poštom obavestio Vukadinovića da je protiv njega otvorio disciplinski postupak, na osnovu prijave koju je podneo Vladimir Vuletić, predsednik Nadzornog odbora kluba.

Predsednik Disciplinske komisije Milorad Nikolić, u pismo dostavljenom Vukadinoviću, kaže sledeće:
U disciplinskoj prijavi koju je Disciplinska komisija Partizan dobila, navodi se da ste, u intervjuu datom dana 17. 5. 2016. internet portalu MOZZART Sport, istakli svoje aktivno angažovanje u FK Metalac iz Gornjeg Milanovca. Tom prilikom istakli ste da, s mesta predsednika UO kompanije Metalac, rukovodite radom istoimenog fudbalskog kluba kao i da 60% ukupnog budžeta ovog kluba finansira kompanija čiji ste vi vlasnik piše“.

Vukadinović i Đurić sad u opozicijiParitizan zatim nabraja taksativno stavke za koje tereti svog nekadašnjeg potpredsednika u vreme predsedničkih mandata Tomislava Karadžića i Dragana Đurića.
Čl. 56 stav 3 Statuta Partizana propisano je da predsednik i članovi organa kluba, gneralni direktor i zaposleni ne mogu direktno ili indirektno biti angažovani u konkurentskoj organizaciji u fudbalu.

Član 27 stav 5 Statuta predviđa da član organa kluba može biti samo lice: koje ima svojstvo člana kluba u skladu sa ovim Statutom, koje ima najmanje 18 godina, klubu pripada najmanje šest meseci i koje nije član organa niti aktivno angažovan u konkurentskom fudbalskom klubu.

Članom 55 Statuta Partizana, između ostalog, propisano je da član kluba ima u disciplinskom postupku pravo na vođenje postupka bez odugovlačenja i sa što manje troškova; nezavisnost, stručnost i nepristrasnost organa koji odlučuje o odgovornosti; branioca o ličnom trošku; izjašnjenje i izvođenje dokaza; pismenu i obrazloženu odluku i žalbu“.

Najzanimljiviji njen deo tek sledi. A odnosi se na suspenziju učešća u radu organima kluba do okončanja postupka. Što znači da na ovaj način Partizan sprečava mogućnost da se Dragoljub Vukadinović pojavi na Skupštini i glasa na izborima za predsednika, gde će kandidati biti Ivan Ćurković i Nenad Bjeković.
Pravilnikom o disciplinskoj odgovornosti članova Partizana propisano je da, do dana pravnosnažnosti odluke Komisije, sva prava člana kluba se suspenduju. Ova odredba Pravilnika je u skladu i sa analognom odredbom čl. 23 stav 7 Statuta koja utvrđuje i druge osnove isključenja iz članstva u FK Partizan. Sledstveno prethodnom, nalaže Vam se da se, u roku od dva dana od dana prijema ovog dopisa, pisano izjasnite o disciplinskoj prijavi koja je podneta protiv Vas, te da Disciplinskoj komisiji FK Partizan eventualno predočite određene dokaze. Ukoliko u definisanom roku ne dostavite svoju pisanu izjavu, Disciplinska komisija FK Partizan će doneti odluku na osnovu ostalih prikupljenih dokaza“, piše u dopisu disciplinske komisije kluba, ispod kojeg se potpisao predsednik tog tela Milorad Nikolić.

Podsetimo, pre mesec dana, Parizan je na isti način i iz istog razloga koji se stavlja na teret Dragoljubu Vukadinoviću iz članstva isključio Ostoju Mijailovića, a kasnije njegovo mesto u Skupštini popunio Miloradom Vučelićem, predsednikom Sportskog društva, pa ovim činom želi da pokaže principijelnost u funkcionisanju. Iako će mnogi reći da nije slučajno što je postupak protiv Vukadinovića pokrenut baš dan uoči zasedanja Skupštine.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanDragoljub Vukadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara