""
""

KVALIFIKACIJE ZA SP: Šveđani opet u igri za Brazil, Jermeni pokorili Dansku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.13. | 22:52

Zlatan Ibrahimović postao treći igrač u istoriji selekcije Tri krune koji je postigao 40 i više golova

U utorak su nastavljene kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014, a u evropskoj zoni odigrana su samo tri meča, za iznenađenje su se postarali fudbaleri Jermenije, razmontiravši Dansku u sred Kopenhagena – 4:0.

Na Parken stadionu, očekivao se lagan posao selekcije Mortena Olsena, ali su Jermeni, predvođeni fantastičnim Jurom Movsisjanom ostvarili senzacionalnu pobedu. Špic moskovskog Spartaka pogodio je već u prvom minutu, što je podiglo samopouzdanje njegovim saigračima, da bi Andersena matirao i Ozbiliz, a u drugom poluvrmenu nekadašnji napadač Krasnodara postigao još jedan gol, pre nego što je ubitačnu seriju završio Henrih Mhitarjan, za koga se interesuje Liverpul. Od Danaca je na kraju ostao samo pepeo, porazom su propustili priliku da se priključe Bugarima i Dancima u borbi za baraž, iza neprikosnovenog lidera Italije.

Izabrane vesti

Za razliku od Danaca, Šveđani su se vratili u igru za plasman na Mondijal. Shodno očekivanjima, savladali su Farska Ostrva, ali ne tako lako kako se pretpostavljalo. Da ne bude iznenađenja postarao se Zlatan Ibrahimović, postigavši oba gola, čime je ispisao nove stranice istorije reprezentativnog fudbala. Napadaču Pari Sen Žermena to su bili 40. i 41. pogodak za državni tim, postao je tek treći igrač koji je probio „kotu 40“, posle Svena Ridela (49) i Gunara Nordala (43). Ovom pobedom, selekcija Tri krune je  došla na deobu drugog mesta, sa Austrijom i Republikom Irskom (svi po 11 bodova), dok su lideri Nemci (16).

U Grupi I, Belorusija i Finska su odigrali drugi meč u četiri dana. Prvi je pripao Fincima, danas nije bilo pobednika 1:1.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U BRAZILU – EVROPSKA ZONA:

Grupa B

Danska – Jermenija 0:4 (0:2)
/Movsisjan 1, 59, Ozbiliz 19, Mhitarjan 82/

Grupa C

Švedska – Farska Ostrva 2:0 (1:0)
/Ibrahimović 35, 82pen/

Grupa I

Belorusija – Finska 1:1 (0:1)
/Verhotosov 85 – Puki 22/

(FOTO: Action images)


tagovi

BelorusijaDanskaEvropaFarska OstrvaFinskaHenrih MhitarjanJermenijaJura MovsisjanKvalifikacije za SP 2014reprezentativni fudbalŠvedskaZlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara