Lalatović pred Surdulicu: Za mene je ovo derbi...

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.09.18. | 08:22

"Ja, kao trener, do sada nikad nisam pobedio u Surdulici. Nadam se da je došlo vreme da probijem led", istakao je mladi stručnjak

U senci Večitog derbija koji je na programu u nedelju igra se i nekoliko interesantnih duela 9. kola Superlige Srbije. Čukarički je upisao tri boda protiv Spartaka iz Subotice (3:1), a pre nego što Partizan i Crvena zvezda odmere snage u Humskoj igra se još  šest utakmica.

Dvojka je i te kako realna u Surdulici, jer Radnik ima samo jednu pobedu iz 11 okršaja sa Radničkim. I jedan bod iz proteklih pet sudara, što Nišlije stavlja u ulogu velikog favorita. Posebno što ih u sledećem kolu očekuje susret s Partizanom, pa ovde ne bi smeli da izgube bodove. 
"Za mene je ovo derbi, a u derbiju opuštanja ne sme da bude, ne mora da pobedi na papiru bolja ekipa, nego ko bude više verovao u sebe. Skrenula mi je pažnju ta video najava utakmice sa njihove strane, u kojoj podižu borbenu gotovost i igrača i publike. To je, naravno, njihovo pravo, ali i ja pozivam naše navijače da u što većem broju dođu u Surdulicu. Ja, kao trener, do sada nikad nisam pobedio u Surdulici. Bio sam tamo tri ili četiri puta, nadam se da je došlo vreme da probijem led. Ne idemo da vodimo tamo rat, nego da dokažemo da smo među četiri velika kluba i da se vratimo u Niš sa nova tri boda", rekao je Lalatović.

Izabrane vesti

Radnički će ukoliko pobedi u Surdulici imati najbolji prvenstveni start u prvih devet kola u svojoj istoriji.
"Čuo sam za taj podatak i to mi je motiv više da u ovu utakmicu uđemo maksimalno ozbiljno i da eto, Radnički pod mojoj komadom ispiše neke lepe stranice svoje istorije. Ponavljam, Radnik je dobra ekipa. Ne zaslužuju ovo mesto na tabeli. Bitna im je utakmica posle ovog niza loših rezultata, imaju nekoliko zanimljvijih igrača, brzinu, odličnu polukontru i kontru, tako da ne treba srljati. Ali svakako ćemo ići na pobedu, jer nam treba dobra uvertira za Kup utakmicu sa Bežanijom u sredu, a onda i sa Partizanom, pa protiv Mladosti u Lučanima. Dakle, imamo jako težak raspored do sledeće reprezentativne pauze i veoma je važno da nastavimo sa osvajanjem bodova", podvukao je Nenad Lalatović.

Kladiocima bi mogao da bude zanimljiv i podatak da su poslednja tri meča ova dva tima u Surdulici završena u golgeterskom rasponu od dva do tri gola.

Tu je i okršaj Vojvodine i Voždovca, timova u čijim smo igrama nekada uživali, mada se ove sezone muče. Ovde treba imati na umu da Voždovac tradicionalno ne zna da igra na Karađorđu. Otkako su se Zmajevi vratili u elitu šest puta su igrali u Novom Sadu i izvukli samo bod.
"Teška utakmica u Novom Sadu, kao i svaka protiv Vojvodine. Nikad nije lako u Novom Sadu uzimati bodove. Mi smo malo poljuljani posle poraza od Čukaričkog i sigurno idemo u goste da napravimo iznenađenje i uzmemo bodove. Dobro treniramo i radimo i pitanje je trenutka kada ćemo ponovo početi da pobeđujemo", izjavio je vezista Voždovca Andrija Luković.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 19:00 2705 SRB 1 Radnik Sur. - Radnicki N. ki 2 1,65
Sub 19:00 2707 SRB 1 Vojvodina - Vozdovac ki 1 1,70
Ukupna kvota2,80

SRBIJA 1 - 9. KOLO: 

Petak

Čukarički - Spartak 3:1 (1:0)
/Tedić 13, Mudrinski 78, Kajević 83 - Šimura 52/

Subota
16.00: (1,23) Napredak  (5,50)  Dinamo Vranje (12,00) 
16.00: (1,60) Zemun  (3,35)  Bačka (6,25)
19.00: (5,10) Radnik  (3,60)  Radnički Niš (1,65)
19.00: (1,70) Vojvodina  (3,45)  Voždovac (4,90)
19.00: (1,85) Rad  (3,25)  Mačva (4,30) 
19.00: (1,35) Mladost  (4,40)  Proleter (9,00) 

Nedelja
19.00: (3,35) Partizan  (3,25)  Crvena zvezda (2,10)

*** Kvote su podložne promenama 

Foto: MN Press


tagovi

sportsko klađenjeNenad LalatovićAndrija Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara