"Vukan Savićević"
"Vukan Savićević"

Lalatović stavio Vukana Savićevića u špic, Mbođ petljao, Zvezda razočarala

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.04.15. | 19:05

Vladimir Jovović debitovao za crveno-bele u remiju sa IMT-om (2:2)

Vukan SavićevićKombinovani tim Crvene zvezde nije se proslavio u prijateljskom odmeravanju sanga sa IMT-om sa Novog Beograda. Čtvrtoplasirani tim Srpske lige "Beograd" bio je više nego dostojan rival ekipi koju je na teren poslao trener Nenad Lalatović i na kraju je zasluženo stigao do remija - 2:2.

Sparing sa ekipm iz nižeg rang poslužio je šefu stručnog štaba Crvene zvezde da pruži šansu igračima sa malom minutažom i da proba pojedine taktičke varijante. Na primer, Vukan Savićević je u prvom poluvremenu igrao centarfora, a sa kapitenskom trakom oko ruke na teren se vratio Marko Petković. Malo toga je moglo da se vidi u prvom delu, aplauze zaslužuje samo igrač IMT Luka Savićević, na sjajan način je pogodio mrežu Damira Kahrimana iz slobodnog udarca u 35. minutu.

Izabrane vesti

Crveno-beli su se prenuli u nastavklu, neprekidno napadali i u razmaku od 90 sekundi dali dva gola. Prvo je Gavrić u 72. sjajnim udarcem sa 12 metara pogodio mrežu IMT-a, a nepun minut kasnije isto je učinio i Vukan Savićević na asistenciju strelca prvog gola.

Šansu u nastavku dobio je i Vladimir Jovović, doskorašnji krilni vezista Sutjeske, koji će od juna zvanično postati igrač Crvene zvezde. Reprezentativac Crne Gore pokazao je odlične brzinske sposobnosti, međutim, trener Lalatović bi tek trebalo da ga ukalupi i sistem Zvezdine igre.

Na jesenjim proverama štoper Mamadu Mbođ je briljirao, a ovog puta je podbacio. Nepotrebno je driblao pred svojim golom, izgubio loptu, što je omogućilo Jovanu Aleksiću, inače bivšem kadetu Crvene zvezde, da postavi konačan rezultat.

Valja apostrofirati da je minute dobio i Mihailo Ristić, položio je test opterećenja posle odsustva zbog povrede.

Crvena zvezda je igrala u sastavu: Kahriman - Petković, Mbođ, Lazić, Đorđević - Grujić, Ristić, Bosančić, Avramovski, Gavrić - Savićević. Igrali su još: Cvetković, Jovović, Stupić, Orlandić.

(FOTO: Star sprot)


tagovi

Vukan SavićevićValdimir JovovićSuperligaSrbijaMamadu MbođFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara