""
""

Lauda: Fetel je dvojka kraj sve boljeg Kimija

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.09.16. | 13:24

Dok Arivabene priča o dobroj atmosferi i potrebnom vremenu za napredak, Niki Lauda ukazuje na sve bolje Rajkonenove partije

Čini se da se uloge u Ferarijevoj garaži polako ali sigurno menjaju. Tako bar misli nekadašnji šampion Formule 1, Niki Lauda koji tvrdi da Sebastijan Fetel polako gubi trku sa Kimijem Rajkonenom. On smatra da Rajkonenove sve bolje vožnje na mala vrata smenjuju Nemca sa mesta prvog vozača Skuderije. Njegovo mišljenje izgleda da nije u fokusu Mauricija Arivabenea, prvog čoveka Ferarija. Jednostavno Fetelov i Kimijev šef ne razmišlja o prvom i drugom takmičaru, već samo o pobedama koje ostadoše daleko u prošlosti slavne ekipe.

Izabrane vesti

„Želeli smo da pobedimo u Monci i povratimo pravo glasa u prvenstvu konstruktora. Nažalost, nismo uspeli. Prije nekoliko sedmica, inicirali smo određene kontra mere. Međutim, pravi efekat videćemo iduće sezone. Atmosfera u Ferariju je odlična, a uzgred rečeno, za sve što hoćemo treba nam samo malo više vremena“, tvrdi Arivabene, na šta se nadovezuje Lauda s njegovom ekspertizom koja se sigurno ne sviđa Sebastijanu Fetelu.
„Na početku je Sebastijan radio odlično, ali sada se grčevito bori. Ne mogu da navedem tačan razlog, ali u zadnje vrijeme je Kimi previše brz za Sebastiana. Svakako da Fetel nije na nivou koji on očekuje od sebe, i koji publika i navijači očekuju od njega. To treba promeniti, jer on je kao svetionik nade za Ferari, i ljudi vjeruju u njega“, kaže Niki Lauda o Fetelu koga na koga je tipovano kao na neku vrstu zamene za slavom ovenčanog Mihaela Šumahera. Naravno, analogija je jasna, ali je princip sasvim nemoguć. Jednostavno, najveći uspon u istoriji najbržeg cirkusa nije baš tako jednostavno nadomestiti, a da u jednom trenutku ne dođe do nešto slabijih rezultata.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sebastijan FetelNiki LaudaMauricio ArivabeneKimi RajkonenFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara