""
""

Lazović: Vratiću se jači! Doktor: Eto ga za pet meseci...

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.06.13. | 09:11

Posle operacije prednjih ukrštenih ligamenata na klinici u Rimu krilni vezista Crvene zvezde širi optimizam

Iza Darka Lazovića je operacija prednjih ukrštenih ligamenata, a ispred bar šest meseci oporavka od najteže povrede kod sportista. Krilni vezista Crvene zvezde deluje zadovoljno posle hirurškog zahvata dr Pjer Paola Marijanija na klinici „Vila Stjuart“  u Rimu, gde su se svojevremeno lečili Frančesko Toti, Samjuel Eto, Mirko Vučinić, Fabricio Mikoli, Filip Mekses i Klaudio Markizio.
Dobro sam. Već počinjem da savijam nogu za 90 stepeni, išao sam malo i u teretanu. Polako hodam bez štaka, biće sve bolje kako prolazi vreme. Vratiću se jači“ – poručio je Darko Lazović u razgovoru  za „Sportski žurnal“.

Predviđeno je da talentovani Čačanin na terapijama u Italiji provede naredne četiri sedmice.
Planirano je da se u Srbiju vratim 28. juna. Na svakih mesec dana ići ću na kontrole“.

Izabrane vesti

Lazović kaže da je obasut pažnjom u prestižnoj klinici, zahvalio je FS Srbije, selektoru Siniši Mihajloviću, doktorima Milanu Mladenoviću i Dejanu Puriću, Crvenoj zvezd, koji su prema njegovim rečima „učinili sve da ima najbolje uslove za operaciju i oporavak“.
Sada razmišljam samo da se oporavim. Rizik ne same da postoji, vratiću se na teren kad budem potpuno zdrav“.

Lekar koji ga je operisao dr Pjer Paola Marijanija izneo je optimistične prognoze o povratku na teren. Iako je u ovakvim slučajevima predviđeno minimum šestomesečno odsustvo, Italijan ima drugačije planove.
Postoperativni proces je prošao bez problema i Lazović je počeo rehabilitaciju dan posle operacije. Već hoda i počeo je program oporavka u Sali. Njegov povratak na teren može da se očekuje za pet meseci“, rekao je Marijani, mada je realnije očekivati da Darka vidimo u ozbiljnom treningu i utakmici tek početkom 2014.

 

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

FK Crvena zvezdaDarko LazovićfudbaloperacijaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara