""
""

LE (grupe B i C): Strašni Ludogorec naplatio Mamiću s kamatom! Černomorec poklekao protiv PSV (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.13. | 22:54

Luda šuma pregazila Modre sa 3:0 i nastavila sa sjajnim rezultatima. PSV lakše nego što se očekivalo slavio u Ukrajini. Esbjerg porazom od Austrije devalvirao pobedu iz Liježa

Godinu i kusur dana je Ludogorec čekao na osvetu zagrebačkom Dinamu za onu surovu eliminaciju u kvalifikacijama za Ligu šampiona u 98. minutu. Večeras su je dočekali i naplatili Modrima sa kamatom. Bugarski šampion je sa 3:0 pregazio Mamićev tim koji se do pre mesec dana zanosio mišlju da će igrati u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Ludogorec je razbio Zagrepčane u paramparčad, ponizio ih i pokazao da pobeda u Ajndhovenu nad PSV u prvom kolu nije bila slučajna. Na kraju, ispade da Partizan i nije tako loše prošao u dvomeču sa „Ludom šumom“.

Surovo su Bugari kažnjavali svaku grešku, večeras, diletanstke odbrane Dinama. Posle 60 minuta igre bilo je 3:0 za Ludogorec, a kako se razvijala situacija na terenu, ne bi bilo nezasluženo ni da je trijumf bio ubedljiviji.

U istoj grupi, Zvezdin dželat Černomorec je na svom terenu poražen od PSV Ajndhovena – 0:2. Evrogol Depaja na početku meča je Filipsovcima otvori vrata pobede.

U nastavku meča poljski golman Titon je sa nekoliko bravuroznih intervencija sprečio Černomorec da dođe do izjednačenja. U jeku napada Ukrajinaca da makar stignu do boda, sevnula je munjevita kontra Holanđana, koju je zgolom krunisao Džozefson.

Na tabeli vodi Ludogorec sa maksimalnih šest bodova, Černomorec i PSV imaju po tri, a Dinamo je poslednji bez osvojenog boda.

U grupi C, možda i najmanje atraktivnoj u celom takmičenju, nastavljena je tradicija čudnih rezultata. Esbjerg, koji je u prvom kolu šokirao Standard u Liježu, večeras je glatko poražen 1:2 na svom terenu od austrijskog Salcburga. Austrijanci su već posle prvih 45 minuta imali ubedljivo vođstvo od 2:0 zahvaljujući golovima Alana i upisali su i drugu pobedu za plasman na prvo mesto na tabeli. U finišu meča Dijuf je smanjio na 1:2 i ublažio prednost danskog predstavnika.

U Švedskoj, Elfsborg i Standard su podelili bodove. Šveđani su poveli spektakularnim pogotkom Klaesona, da bi bod Belgijancima doneo Bia.

Grupa B
Ludogorec – Dinamo Zagreb 3:0 (2:0)
/Kuiksada 12, Misiđan 34, Djakov 61/

Černomorec – PSV Ajndhoven 0:2 (0:1)
/Depaj 13, Džozefson 88/

Grupa C
Elfsborg – Standard 1:1 (1:0)
/Klaeson 23 – Bia 62/

Esbjerg – Salcburg 1:2 (0:2)
/Dujif 88 - Alan 6, 38/

(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

ČernomorecDinamo ZagrebElfsborgEsbjergEvropaLiga EvropeLudogorecPSV AjndhovenRed Bul SalcburgStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara