"Kritičar: Didi Haman"
"Kritičar: Didi Haman"

Legenda Bajerna: Moramo da smenimo prosečnog Gvardiolu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.09.15. | 10:34

“Nisam siguran da bi Luj van Gal ili Jup Hajnkens i dalje bili na klupi da su imali ovoliko neuspeha kao Španac”, ocenio je Ditmar Haman

Kritičar: Didi Haman

Legenda Bajerna i nemačke reprezentacije Ditmar Haman nije impresioniran španskim stručanjakom Pepom Gvardiolom, za koga kaže da mora da osvoji Ligu šampiona. 

Izabrane vesti

Upitan da oceni rad nekadašnjeg trenera Barselone u prve dve sezone u Bundesligi, popularni Didi mu je dao peticu (akademsku), i poručio da Bajern mora da razmišlja o novom treneru.
“Mislim da Bajern ne bi pogrešio ako bi doveo novog trenera. Kada bih morao da ga ocenjujem, dao bih mu peticu. U prvenstvu su Bavarci odlični, ali u kupu su, recimo, dozvolili da izgube od Borusije sa 10 igrača, dok su u Ligi šampiona dva puta ispali pre finala. Nisam siguran da bi Luj van Gal ili Jup Hajnkens i dalje bili na klupi da su imali ovoliko neuspeha kao Gvardiola. Uvek možete da izgubite od Reala ili Barselone, ali naivnost koju je njegov tim iskazao, to je zabrinjavajuće”, napominje Haman.

Proslavljeni fudbaler u prvi plan ističe sledeće:
“Ove godine Gvardiola mora da bude iskren. Ako želi da bude upamćen kao uspešan trener mora da osvoji Ligu šampiona”, kaže Haman.

Postoje glasine da bi Jirgen Klop mogao da nasledi Gvardiolu sledećeg leta na klupi Bajerna, mada prema rečima Hamana bliži Liverpulu, klubu u kojem se Nemac proslavio.
“Pregovori traju dugo već, a u Livepulu je opet veliki pritisak na trenera. Pitanje je samo da li će Jirgen Klop preuzeti Crvene tokom sezone ili na kraju. Da su ga pitali letos da li bi želeo da ih vodi, uveren sam da bi Jirgen to odmah prihvatio. I meni mnogi pričaju da će se Klop pojaviti u Minhenu 1. jula, ali nisam siguran da bi se uklopio tamo. Mislim da bi mu bilo bolje u Liverpulu”, zaključio je Haman.     

FOTO: Action Images


tagovi

Pep GvardiolaLiverpulJirgen KlopDitmar HamanBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara