"Đovani i Van Bomel"
"Đovani i Van Bomel"

Legenda Barse i vicešampion sveta preuzima kormilo Fajenorda

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.03.15. | 19:48

Nekadašnji bek roterdamske ekipe će na kraju sezone naslediti Freda Rutena

Đovani i Van BomelNa klupi Fajenorda se ređaju velika fudbalska imena. Posle Ronalda Kumana i Freda Rutena na red je došao i član jedne od najboljih generacija koje je Barselona ikada imala, kao i član reprezentacije Holandije koja je osvojila drugo mesto na Svetskom prvenstvu.

Đovani van Bronkhorst se sa Barselonom okitio titulom Lige šampiona, a 2010. godine je sa reprezentacijom Holandije umalo uspeo da dođe do prvog mundijalskog zlata u istoriji ove nacije. Prethodne četiri godine je na klupi tima sa De Kajpa bio desna ruka velikog Ronalda Kumana (takođe legende Barse i Holandije), da bi od ove sezone istu funkciju obavljao za trenera Freda Rutena, koji se trenutno nalazi na trećem mestu Eredivizije iza PSV-a i Ajaksa, ali bez ikakvih šansi da napadne titulu.

Izabrane vesti

On će na kraju sezone napustiti kormilo Fajenorda, pa će palicu glavne osobe na popularnom Tiganju preuzeti upravo Đovani. On i dalje nema nikakvog trenerskog iskustva, ali je učio od jednog od najboljih holadnskih stručnjaka svih vremena.

Ruten napušta De Kajp krajem sezone zbog neslaganja sa politikom kluba, objavljeno je ranije u martu, ali navijači crveno-belih iz Roterdama konačno mogu da odahnu, jer neće morati da čekaju trenera do "dva minuta pred ponoć".
"Ovde sam već jednom započeo karijeru i posle dugog puta se vratio kako bih postao glavni trener. Kao pomoćnik sam naučio mnogo i od Kumana i od Rutena. Dobro je za klub da zna šta će se desiti sledeće sezone", istakao je legendarni bek Đovani van Bronkhorst.

(FOTO: Action images)


tagovi

Ronald KumanHolandijaFred RutenFajenordEvropaEredivizijaĐovani van Bronkhorst

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara