Legende, ’ajmo ono vaše

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.19. | 14:07

Dan Petresku i George Hadži oči u oči

Nekad zajedno na terenu u dresu reprezenatcije, večeras pokraj njega, na trenerskim klupama. Sa različitim ambicijama ulaze Dan Petresku i George Hadži u završni duel sedmog kola plej-ofa rumunske Lige 1, ali kakvi su bili igrači, takvi su i treneri, pa obojica žele pobedu, kako bi se primakli realizaciji ciljeva.

Petresku je u boljoj poziciji, jer gleda sa vrha tabele i trijumf nad nekadašnjim saigračem donosi mu zadržavanje opipljive prednosti u odnosu na FCSB, posle slavlja bukureštanskog velikana nad Astrom. Trenutna razlika je samo dva boda u korist lidera i aktuelnog prvaka (zbog tog meča viška), a plan Kluža je da slavi i tako sačuva zalihu, s obzirom da u finalnoj rundi gostuje baš na Nacionalnoj areni.

Izabrane vesti

Mada, neće biti lako, jer je Kluž uzdrman eliminacijom iz Kupa Rumunije (baš od Astre), a za takmaca će imati finalistu, pošto je Hadžijev Vitorul izbacio Univerzitateu iz Krajove, koja na tabeli ima tri boda više i drži mesto koje vodi u Ligu Evrope.
Vitorul je tim koji igra možda i najdopadljiviji fudbal u plej-ofu. Njegovi igrači znaju kako da se ponašaju i sa i bez lopte. A to im ne zavisi od izbora pojedinaca, svi koji dobiju šansu igraju isto. Jedino se ne menja Janos Hadži, koji igra u velikoj formi i najopasniji je u gostujućem sastavu. Vitorul nema šta da izgubi, ali verovatno želi da se predstavi u što boljem izdanju“, istakao je pred meč Dan Petresku.

Njegova najveća uzdanica biće Georgi Cukudean, strelac 18 golova na 25 utakmica, pristigao baš iz Vitorula januara 2018. Cukudean je zimus pregovarao sa Nantom i Rubinom, međutim, nije uspeo da promeni sredinu, ali s obzirom na formu, izvesno je da će to učiniti u predstojećem prelaznom roku, pa je silno motivisan da se u inostranstvo otisne kao prvak države. A to može samo pobedama.

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF - 7. kolo:

Nedelja

FCSB - Astra 1:0 (0:0)
/Tanase 55/ 

Ponedeljak

17.00:  (1,60) Krajova  (3,80)  Sepsi (6,00) 
20.00:  (1,55) Kluž  (3,70)  Vitorul (7,25) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

CFR KlužVitorulGeorge HadžiDan Petresku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara