"MOŽE BEZ KOBIJA"
"MOŽE BEZ KOBIJA"

Lejkersi moćni bez Kobija, Vestbruk - Lilard 40:40, Majami gubi i od Filadelfije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.12.14. | 08:59

Strašni Voriorsi pali u vrelom Stejpls Centru...

MOŽE BEZ KOBIJALos Anđeles Lejkersi proživljavaju najgore dane u istoriji franšize, a u noći između utorka i srede, pobediše najbolju ekipu NBA lige i to bez Kobija Brajanta. Na Zapadu je poslednjih sezona praktično svaki okršaj derbi, tako su sinoć u Oklahomi, Vestbruk i Lilard imali svojevrstan obračun koji je dobio pobednika tek posle produžetaka, Portland je slavio u Oklahomi 115:111. Finiks je do vrha napunio koš novog, pojačanog Dalasa, koji je tako vezao drugi uzastopni poraz. Na Floridi je takođe bilo „zanimljivo”, a Filadelfija je tek četvrti trijumf u sezoni ostvarila u, do skoro, neosvojivoj Amerikan Erlajns Areni u Majamiju. Lebron i Kajri su lagano pragazili preko nejake Minesote, a Atlanta ponovo pokazala da je sjajna ekipa savladavši Kliperse.

Kavalirsi su laganim tempom došli do pobede protiv oslabljene Minesote za koju je prvi pik sa drafta, Endru Vigins, postigao 27 poena. U pobedničkom taboru najbolji su standardno bili članovi velike trojke, Džejms (24p), Irving (29p) i Lov (20p, 10sk), a u poslednje vreme odlični Dion Vejters je takođe ispratio sa 19 poena.

Izabrane vesti

Indijana polako dolazi do željene forme, a kada se svi oporave, ponovo će Pejsersi biti moćni kao prethodnih godina. Nju Orleans je zaključan u Indijanapolisu, te su Pelikansi svedeni na evropska 84 poena.

Orlando je pobedio Boston koji je u prvoj četvrtini uspeo da postigne celih devet poena, ali nije jedini, i Majami Hit je pokazao da je sposoban za takav „podvig”. Otkako je Džejms otišao u Klivlend, tim sa Floride ne može da se sastavi. Uprkos ubeđivanju čitave košarkaške javnost da će nove akvizicije u vidu Luola Denga, Džoša Mekrobertsa (sada nažalost povređenog), Šabaza Nejpijera i još nekolicine igrača, sasvim korektno zameniti Lebrona, Majami je u očajnoj formi, te je uspeo da izgubi i od najlošije ekipe u Ligi, Filadelfije.

Derbi Istoka je pripao Bulsima, i to prilično lagano. Ekipa Tima Tibodoa će svakako pred plej of biti ona prava, a sinoć su pokazali znake svoje prepoznatljive odbrane, kada su spustili Vašington na svega 91 poen, i naneli im četvrti poraz u prestonici Amerike.

Oklahoma nije mogla bez Kevina Duranta protiv motivisanog Portlanda, iako je Rasel Vestbruk po običaju „pokidao” sa 40 poena, 10 skokova i šest asistencija. Nije imao pravu podršku, mada bi Tanderi možda i pobedili da sa druge strane Dejmian Lilard nije takođe ubacio 40 poena uz 11 asistencija i šest skokova. No, Lilardov „čovek od poverenja”, Lamarkus Oldridž je odigrao ozleđen i ubacio 25 poena, dok je Vestbruk morao da pokuša bez Duranta, i nije uspeo, a malo je nedostajalo. Svega tri sekunde pre kraja utakmice, trojku za produžetak je pogodio, niko drugi nego majstor za neizvesne situacije, Dejmian Lilard, koji je zatim i u produžetku bio briljantan, dovoljno da Portland odnese veliku pobedu.

Novi Dalas s Rondom nailazi na prve probleme, iako je ofanzivno, čini se, sve u najboljem redu, čak i lepše i bolje izgleda, Maveriksi su devanzivno potpuno zakazali u Arizoni. Finiks je koristio svaki nesporazum, svako loše čitanje i postavljanje Dalasa i do vrha napunio mrežicu Teladi. Dominirao je Goran Dragić sa 25 poena iz svega 17 šuteva, dok je Erik Bledso, njegov bekovski partner, zabeležio tripl-dabl učinak, drugi u karijeri.

Šlag na torti prethodne NBA večeri, odigrao se u hramu košarke, Stejpls Centru. Lejkersi su dočekali najbolju ekipu lige - Golden Stejt Voriorse. Dočekali su ih bez Kobija Brajanta, i pobedili! Ekipa koja služi za podsmeh, prikazala je najbolju partiju sezone, a moramo da posumnjamo da je odsustvo Kobija uticalo na to. Nije prošao dan ove sezone da Brajnt surovo ne kritikuje saigrače, a na terenu svoje reči nije pretvarao u dela, pošto je oborio ne mali broj negativnih rekorda. Lejkersi su sinoć delovali kompaktno, smireno, timski. Nije bilo Kobija da uzme 34 šuta i pogodi svega osam. Pobeda najvećeg košarkaškog tima na svetu  - 115:105.

NBA:

Klivlend - Minesota 125:104

Indijana - Nju Orleans 96:84

Orlando - Boston 100:95

Vašington - Čikago 91:99

Atlanta - LA Klipers 107:104

Bruklin - Denver 102:96

Majami - Filadelfija 87:91

Milvoki - Šarlot 101:108

Oklahoma - Portland 111:115 (posle produžetka)

Finiks - Dalas 124:115

LA Lejkers - Golden Stejt 115:105

(FOTO: Action Images)


tagovi

Demijan LilardErik BledsoGoran DragićKajri IrvingKobi BrajantLebron DžejmsNBA ligaRasel Vestbruk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara