""
""

Lepo ih je gledati, poješće sve do Italije! Orlići u Makedoniji leteli na krilima Živkovića i Radonjića! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.10.17. | 16:50

Mlada reprezentacija Srbije sigurna na gostovanju u Skoplju (2:0), golčina Živkovića

Sluti na dobro, sluti da će supertalentovana „klasa 1996“ da pojede sve do Italije! Mlada reprezentacija Srbije uspešno je prebrodila gostovanje u Makedoniji, pošto je sigurnom igrom slavila  sa 2:0 i zadržala stopostotan  učinak u sedmoj kvalifikacionoj grupi za odlazak na Prvenstvo Evrope 2019.godine.

Lepo je bilo gledati povremeno izabranike Gorana Đorovića kako surovo demonstriraju osnovni fudbalski sastojak - talenat. Na sredini su jeli Makedonce, kao kada se susretnu petaci i osmaci, istrčavali kontre sa po šest igrača, šutirali, stvarali i promašivali šanse, brzinom ostavljali Makedonce u mestu.

Izabrane vesti

Naši susedi i krvnici sa ovogodišnje smotre najboljih mladih evropskih selekcija ostavljeni su bez promila šanse da urade nešto više u Skoplju. Presudila je - klasa. Srbija je letela na krilima supersoničnih krila Nemanje Radonjića i Andrije Živkovića, koji su razmontirali bočne fudbalere Makedonije. Definitivno, selektor naše mlade selekcije Goran Đorović ima ozbiljan kvalitet, posebno u ofanzivnom delu...  Personifikovao je to, pre svega, sjajan gol Andrije Živkovića u 37.minutu kada je bombom sa 25 metara probušio Mrežu Ilića. Bio je u našoj igri i vidljiv igrački autoritet Marka Grujića i Saše Lukića, te sposobnost Nemanje Radonjića  da se brzinom poigra sa rivalima. O kapitenu Andriji Živkoviću i da ne govorimo. Njegovo sazrevanje nije bilo uočljivo samo prilikom individualnih poteza. Veliki posao Živković je uradio u defanzivi.

Ono što je svakako dobro jeste činjenica da Orlići imaju još mnogo prostora za napredak, sakrivenog potencijala. Verujemo da ćemo biti još ubojiti kada Luka Jović počne redovno da igra (promašio nekoliko izglednih šansi), kada se vrati u postavu Lukić i kada Goran Đorović bude upoznao do tančina krakteristike igrača koje ima raspolaganju.

Ako nečim može naš selektor da bude nezadovoljan onda je to slab početak meča. Umesto Živkovića, Radonjića, Grujića ili Jovića, naš najjači adut bio je golman Radunović. Odlično je odbranio nekoliko ozbiljnih situacija i saigrače preno iz letargije. Orlići su posle 20 minuta stali na loptu i imali sreće da iz prvog pravog pravog napadaa dođu do prednosti.

Lopta je došla do Radonjića, on je iz prve uputio centaršut, tako da je Saša Lukić odlično reagovao na drugoj stativi i doveo Srbiju u vođstvo. Tek posle toga Orlići su prebacili u brzinu više. Tu brzinu Makedonci nisu mogli da prate.

Nekoliko akcija je jeftino prokockano, ali Andrija Živkovića je u 37.minutu pokazao zašto je igrač iz Lige šampiona. Odapeo je sa 25.metara i pogodio mrežu...

Povremena dominacija opustila je Orliće. I to je nešto na čemu će morati da radi Goran Đorović. Posle prodora Radonjića u 46.minutu, Pantić je bio suviše nonšalantan. Ponavljale su se takve situacije i kada je Luka Jović morao da iskoristi golgeterski instinkt. Na njegovoj partiji osećali su se trago nekontinuiteta, slična konstatacija važi i za Danila Pantića.

Mogli su Makedonci da nas kazne, ali je Radunović ponovo odlično reagovao.

Posle dva kola Srbija ima stopostotni učinak i gol razliku od 6:0. Sad sledi derbi sa Rusijom u Novom Sadu 10.oktobra.

MAKEDONIJA - SRBIJA 0:2 (0:2)

/Lukić 22, Živković 37/

MAKEDONIJA: Ilić - Popzlatanov, Češmeđijev, Amanović, Simovski - Elmas, Totre - Kostadinov, Đorđev, Petkovski - Selmani

SRBIJA: Radunović - Stevanović, Jovanović, Mašović, Bogosavac - Lukić, Grujić, Pantić (od 73. Denić) - Živković, Radonjić (od 80. Pantović), Jović (od 85. Šaponjić).


tagovi

Andrija ŽivkovićEvropaGoran ĐorovićMakedonijaMarko Grujićmlada reprezentacija SrbijeNemanja Radonjićreprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara