Lepotica Januzaja rešila muku, „četvrtfinalisti“ Englezi će na Kolumbiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.06.18. | 21:47

Belgijanci na Japan

Da ne dođe do prebrojavanja kartona i neprijatne situacije po kojoj će se utakmica Belgije i Engleska pamtiti kao jedan od najspornijih i najnepoštenijih na Mundijalu u Rusiji, pobrinuo se Adnan Janzaj.

Prelep gol belgijskog ofanzivca je Crvenim đavolima doneo minimalnu pobedu nad Belgijom, obezbedio im prvo mesto u grupi i lakše rivala u osmini finala - Japan. Englezi će na Kolumbiju. Očigledno su toliko samouvereni da će proći Kolumbijce u osmini finala pa su već bacili oko na to ko ih čeka u eventualnom četvrtfinalu. Izgleda da su bežali od para Meksiko - Brazil ka pobedniku meča Švedska - Švajcarska. Videćemo da li im je računica bila dobra...

Izabrane vesti


ENGLESKA - BELGIJA 0:1 (0:0)
/Januzaj 51/

Stadion: Baltik arena u Kalinjingradu. Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

ENGLESKA (3-5-2): Pikford - Džons, Stouns (Od 46. Megvajer), Kejhil - Aleksander-Arnold (Od 78. Velbek), Loftus-Čik, Dajer, Delf, Rouz - Rašford, Vardi.

BELGIJA (3-4-3): Kurtoa – Dendonker, Bojata, Vermelen (Od 74. Kompani)  – T. Azar, Felaini, Dembele, Čadli, - Januzaj (Od 85. Mertens), Tilemans, Batšuaji.


Oba selektora su se odlučila da izvedu rezervne sastave, što je donekle i bilo očekivano s obzirom na opasnosti od povreda i suspenzija pred osminu finala koji su već obezbedili. Ali razlika je u tome što su belgijske rezerve makar pokazale neku volju da napadnu i pobede utakmicu za razliku od engelskih koji su igrali kao da je revijalna utakmica. Prvo poluvreme je bilo sramno i jedno od najgorih na Mundijalu. Nisu se Belgijanci baš pretrgli  od napadanja i nekog dobrog fudbala, ali su donekle pokazali želju da pobede pa je Geri Kejhil mora da čisti loptu sa gol-linije. Takvo prvo poluvreme je ostavilo zaista opor i ružan utisak, pa su Belgijanci u drugo poluvreme ušli sa primetno većom željom da jure pobedu i izaberu lakšeg rivala u osmini finala jer je Engleska zahvaljujući fer-plej tabeli imala prvo mesto u džepu i sa remijem. 

Mučenje je prekinuo Adnan Januzaj u 51. minutu fantastičnom plasirkom u suprotan ugao engleskog gola. U stilu sadašnjeg člana stručnog štaba belgijske reprezentacije Tjerija Anrija. Ko zna, možda mu je Anri pokazao neke fore na treninzima. Januzaj je postigao jedan od lepših golova prvenstva i doneo pobedu Belgijancima.

Čak ni primljeni gol nije naterao Engleze da zaigraju sa više želje i žara, Imali su jednu sjajnu priliku koju je Rašford upropastio, a Belgijanci su nastavili da igraju bole i bili bliži još jednom datom negom primljenom golu. Na kraju su uz Urugvaj i Hrvatska jedina reprezentacija sa svim pobedama u grupi. I veliki su favorit u osmini finala protiv Japana. A Englezima se smeši daleko teći rival u vidu opasnih Kolumbijaca. Mada, oni su večeras izgledali kao prilično ubeđeni da će igrati u četvrtfinalu i da im je bitnije ko ih tamo čeka. 

(FOTO:Action images)


tagovi

Adnan JanuzajRusija2018Fudbalska reprezentacija Belgijereprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara