""
""

Lešnjak zadovoljan, ali upozorava: Nema opuštanja, čeka nas težak revanš

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.16. | 23:08

„Vrlo lako može da se desi da imamo problema tamo, ali ćemo sa medicinskim timom učiniti sve da izgledamo svežije nego oni danas. Primarno nam je da prođemo u narednu rundu“, rekao je strateg Brđana

Trener Čukaričkog Milan Lešnjak bio je izuzetno zadovoljan nakon ubedljive pobede svog tima protiv Ordabasija u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Rezultat od 3:0 garantuje miran revaš za sedam dana u Šimkentu, ali Lešnjak poziva na oprez.
„Prvi deo smo rezultatski izuzetno dobro odradili, sada nas očekuje drugi. Zasluženo smo pobedili, mogli smo još neku priliku da realizujemo. Nema opuštanja, moramo tamo da sačuvamo svoj gol i pokušamo da postignemo neki. Tamo nas očekuje teška utakmica, biće težak put, pored šest sati leta i vremenska razlika“, rekao je Lešnjak.

Pojačanja, posebno Kajević i Fofana apsolutno su opravdala taj epitet.
„Sa novajlijama smo podigli segmente igre i dobili na kvalitetu sa njihovim dolaskom. Mislim da su zasluženo ovde. Ne samo oni, već i igrači koji su išli. Pokušali smo da dodamo gas u poslednjih 20 minuta, ali početak je priprema, a protivnik ipak u ozbiljnoj takmičarskom ritmu. Oni su imali peh oko putovanja i vremenske razlike. Kada pričamo o kvalitetu klubova iz bivših sovjetskih država - to su ekipe sa ogromnim budžetima, nekoliko puta većim od Čukaričkog. Vrlo lako može da se desi da imamo problema tamo, ali ćemo sa medicinskim timom učiniti sve da izgledamo svežije nego oni danas. Primarno nam je da prođemo u narednu rundu”.

Kazahstanci su imali ozbiljne zamerke na suđenje.
„Svako ima pravo da se opravdava, to je sasvim normalno. Nisam ja zadužen da o tome pričam“.

Lešnjak ima samo reči hvale za kapitena Igora Matića, koji je u potpunosti promenio situaciju na terenu u revanšu.
„Podigao je nivo igre, opredelili smo se da ga uvedemo u drugom poluvremenu, kada su oni fizički pali. Ali ne mogu da kažem da li će igrati u revanšu. On je fenomenalan igrač i vrhunski profesionalac, što je pokazao i večeras. Fofana je takođe bio odličan, odlično se kretao i adaptirao na našu igru, nedostajao mu je samo da postigne gol”, zaključio je trener Čukaričkog.


tagovi

SrbijaOrdabasiMilan LešnjakLiga EvropeČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara