""
""

Lester izabrao štopera iz Bundeslige, a nije Matija Nastasić

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.17. | 13:55

Lisice traže zamenu za vremešnog kapitena Vesa Morgana, pa je jasno da mora da bude "razbijač"

Lester se nije proslavio u prvoj sezoni posle istorijskog uspeha i osvajanja titule šampiona Engleske, ali to ne obeshrabruje čelnike ovog kluba. Planovi za sledeću sezonu se uveliko prave, a centralni transfer predstavljaće dolazak jednog potencijalno izvanrednog pojačanja.

Izabrane vesti

Jasno je da je Lisicama preko potrebna stabilnost u srcu odbrane, gde godine polako sustižu iskusnog kapitena Vesa Morgana (33), a glavna želja menadžera Krega Šekspira je još jedan "razbijač" Danac Andreas Krsitensen (21), koji trenutno nosi dres Borusije iz Menhengladbaha.

Nosiće ga još samo mesec dana, a potom se vraća u Čelsi, iz koga je još pre dve godine otišao na pozajmicu u Bundesligu gde se potpuno afirmisao. Međutim, kako za njega nema mesta na Stamoford Bridžu, i pošto ga Antonio Konte ne vidi u budućnosti u prvom timu, realno je da Kristensen bude stavljen na transfer listu. 

Mada, bilo je i ideja da se Danac iskoristi kao mamac za dovođenje Virdžila van Dajka iz Sautemptona.
"Nema šanse da se to desi. Moj sin neće biti korišćen kao roba, da bi kasnije igrao u Sautemptonu. Andreas ne treba da sedi na klupi sledeće sezone, posebno nakon dve sjajne godine u Borusiji. Naš plan je da u budućnosti svakog vikenda igra standardno", izjavio je Kristensenov otac medijima u domovini.

U međuvremenu, u trku za angažovanje Kristensena uključio se i Lester, koji već neko vreme pokušava da se pojača na poziciji štopera. Nisu Lisice uspele u proteklom periodu da naprave pomak u kontaktima sa menadžerima Frančeska Aćerbija (Sasuolo) i Matije Nastasića (Šalke), pa su se okrenuli ka danskom reprezentativcu.

Karta na koju Lisice igraju u pokušaju da nagovore Kristensena da pređe na King Pauer stadion je bogata ponuda u vidu nedeljne plate, ali i drugarstvo sa golmanom Kasperom Šmajhelom. Ukoliko Danac nagovori zemljaka da mu se pridruži, obeštećenje od 15.000.000 evra, koliko bi Čelsi tražio za snažnog defanzivca, ne bi bilo veliki problem za Lester. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andreas KristensenČelsiEngleskaLester SitiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara