"Levandovski"
"Levandovski"

Levandoovskiiiiiiii! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.10.16. | 22:48

Poljska u nadoknadi vremena izbegla gubitak dva boda - 2:1

LevandovskiA u grupi E - tesno! Baš tesno. U prvom meču dana Kazahstan i Rumunija igrali su 0:0, a potom je Crna Gora postala pobednik kola pošto je nadigrala Dansku u gostima s 1:0 (1:0), dok je Poljska čekala na pobedu nad Jermenijom sve do 95. minuta kada je, naravno, pogodio Robert Levandovski - 2:1.

Bio je to slobodan udarac sa leve strane, sjajni napadač je dočekao loptu na drugoj stativi i skok šutom rutinski doneo tri boda Poljskoj koja je vode na deobu prvog mesta na tabeli sa Crnom Gorom. Obe reprezentacije imaju po sedam bodova.

Izabrane vesti

Poljaci su izbegli šok...

Može se reći da bi se Levandovski i drugari prilično spotakli sa gubitkom ova dva unapred zacrtana boda. Tek su bila zacrtana kada je u 48. minutu Mkojan pod pritiskom Levandovskog postigao autogol, mada je u prvi mah delovalo da je napadač Bajerna bio strelac. Ipak je gol pripisan Mkojanu

Ipak, dva minuta posle usledio je šok. Odličan slobodnjakl Picelija, loptu je zakačio Harojan glavom i prevario Fabijanskog. I kada se očekivalo da će Poljaci stisnuti zube i doći do tri boda - to se nije dogodilo sve do samog finiša, odnosno 95. minuta.

 

 

Koštalo je Dance to što nisu dovoljno pažnje obratili na majstora Stevana Jovetića. Njegov momenat dobre inspiracije doneo je Sokolovima veliku pobedu u gostima od 1:0.

Na magičan pas utrčao je fudbaler Dinama iz Kijeva Fatos Bećiraj i lepom reakcijom doneo tri boda Crnoj Gori. Danska je jalovo pokušavala, Eriksen je bio opasan iz prekida u drugom poluvremenu, ali nije mogla da probije čvrst bedem Crnogoraca.

Dobru šansu da se zadrži na čelu imala je Rumunija, ali su Kazahstanci ovoga puta bili previše tvrd orah. Samo 0:0 za naše istočne komšije na teškom gostovanju.

Domaćin je imao veći posed lopte, ali su bili bez šuta u okvir gola. Rumuni su bili nešto konkretniniji, ali nedovoljno da naprave bolji rezultat od ove nule.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

GRUPA E

Danska - Crna Gora 0:1 (0:1)
/Bećiraj 32/

Poljska - Jermenija 2:1 (0:0)
/Mkojan 48ag, Levandovski 90+5 - Harojan 50/

Kazahstan - Rumunija 0:0

TABELA: Crna Gora 7, Poljska 7, Rumunija 5, Danska 3, Kazahstan 2, Jermenija 0

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaJermenijaPoljskareprezentativni fudbalRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara