""
""

Levandovski odlazi iz Borusije: Zamena već spremna, a nije Džeko

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.02.13. | 18:56

Direktor Borusije potrvdio da su male šanse da poljski golgeter ostane u Dortmundu, a legendarni štoper Tomas Helmer otkriva ko će biti zamena za Levandovskog

 

Izabrane vesti

Sportski direktor Borusije Dortmund, Mihael Cork priznao je da bi klub na kraju sezone mogao da ostane bez najboljeg strelca Roberta Levandovskog.
“Mislim da neće pristati na produženje ugovora. Moramo to da priznamo. Ali, opušteni smo i spremni na svaki rasplet situacije”, rekao je Cork.

Poljakov ugovor sa Borusijom ističe na leto 2014. godine, a on je već odbio predlog kluba o produženju. Samim tim Borusija će morati da ga proda na leto kako ne bi ostala bez obeštećenja i rizikovala da Levandovski napusti klub kao slobodan igrač. Podsetimo da su u prethodne dve godine poptuno iste situacije bile sa Nurijem Sahinom i Šinjijem Kagavom. Oni su takođe odbijali da produže ugovore, pa je Borusija morala da ih proda Realu, odnosno Mančester Junajtedu.

Za Levandovskog se već interesuju Bajern, Mančester Junajted, Juventus, Arsenal i još nekoliko velikih klubova. Njima neće biti problema da plate obeštećenje od oko 15 miliona evra, što je maksimum koji Borusija može da izvuče za Poljaka.

Ranije tokom nedelje predsednik Milionera, Hans Joakim Vacke izjavio je da očekuje ostanak 24-godišnjeg napadača, ali izgleda da relanost drugačija. Ali, ni trener Jirgen Klop se mnogo ne sekira zbog eventualnog odlaska poljskog napadača.
“Ako Levandovski ode, mi smo spremni!”, poručio je Klop.

Budući da Borusija u svom kadru trenutno nema dostojnu zamenu za Levandovskog, postavlja se pitanje razloga za optimizam sportskog direktora i trenera. Ko će to naslediti Levandovskog? Spominjalo se ime Edina Džeka, ali izgleda da Bosanac nije taj tip igrača, a i predstavljao bi veliku zvezdu o kojoj bi svi pričali. A, Borusija je skladna celina u kojoj niko ne iskače iz koloseka…

Odgovor na pitanje zamene Levandovskog je dao nekadašnji as i štoper Borusije, Tomas Helmer.
“Čuo sam od nekih osoba u klubu da prate Štefana Kislinga kao moguću zamjenu za Roberta”. rekao je Helmer.

Sjajni Kisling je ove sezone u Bundesligi postigao 15 golova i deli prvo mesto na listi strelaca sa Mandžukićem

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajer LeverkuzenBorusija DortmundEvropaMihael CorkNemackaRobert LevandovskiŠtefan KislingTomas Helmer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara