""
""

Leverkuzen je hit Nemačke! Šaf i "novi Ajntraht" otkinuli bod u Volfsburgu, Paderborn odneo tri boda iz Hamburga (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.08.14. | 17:26

Farmaceuti dva puta stizali vođstvo Herte, Štutgart doživeo poraz na svom terenu od Kelna

Dolazak trenera Rodžera Šmita iz Salcburga, mogao bi da se ispostavi kao fantastičan poteza Bajera iz Leverkuzena! Farmaceuti igraju kao preporođeni pod komandom mladog nemačkog stručnjaka. Sjajnu formu iz pripremnog perioda, preneli su i na početak takmičarske sezone, pa su danas nanizali i petu uzastopnu pobedu iz pet mečeva u tri različita takmčenja.

Izabrane vesti

Podsetimo da je Leverkuzen takmičenje u Kupu nemačke počeo sa ubedljivih 6:0, potom je u kvalifikacijama za Ligu šampiona pregazio Kopenhagen sa ukupnih 7:2, a onda je minulog vikenda pobedio i Borusiju u Dortmundu na startu Bundeslige. Novi trijumf u šampionatu su ostvarili danas na svom terenu protiv Herte.

I opet uz mnogo golova i atraktivne igre. Dva puta su gosti iz Berlina vodili na Baj Areni, ali su se kući vratili bez bodova.

Herta je povela autogolom mladog Tina Jedvaja koji je nespretnom intervencijom zatresao sopstvenu mrežu. Međutim, mladi Hrvat se ubrzo iskupio golom za izjednačenje. Fantastično se ubacio iz drugog plana, prošao odbrani Herta iza leđa i poravnao rezultat. Ali, novi šok na Baj Areni je usledio u 60. minutu kada je Julijan Šiber trećim golom u sezoni pokazao da će biti kapitalno pojačanje Berlinaca. Leverkuzen je opet počeo da juri rezultat i uspeo je. Spahić je na drugoj stativi zakucao loptu u mrežu posle još jedne asistencije pojačanja Čalhanoglua.

To je bila incijalna kapisala za novi talas napada Farmaceuta, a Brant je u u 74. minutu doneo potpuni preokret. On je nalateo na odbijenu loptu i zakucao ju je u mrežu Herte. Sve dileme je rešio Belarabi golčinom u finišu meča posle još jedne asistencije Čalhanoglua...

Senzaciju dana je priredio novajlija u ligi Paderborn koji je upisao prvu bundesligašku pobedu u klupskoj istoriji. I to na kakav način! Sa 3:0 u gostima su pregazili Hamburg i najavili još jednu košmarnu sezonu nekadašnjem prvaku Evrope. Odbrana Hamburga je opet bila očajna... 

Iznenađenje je priredio i Ajntraht iz Frankfurta. Tomas Šaf je očigledno doneo pobednički mentalitet u redove tima koji se najčešće bori za opstanak. Osvojili su bod na gostovanju favorizovanom i skupocenom timu Volfsburga. Poptuno novi tim sa Lukasom Pjazonom, Harisom Seferovićem i Nelsonom Valdesom u napadu i Aleksandrom Ignjovskim (odigrao ceo meč) u veznom redu je očigledno naznaka da ćemo gledati neki novi Ajntraht. Naldo je doneo prednost Vukovima u 15. minutu, ali je Jung autogolom poništio vođstvo domaćeg tima. Supertalentovani Arnold je sredinom drugog poluvremena opet vratio Volfsburg u vođstvo, ali je Šaf uvođenjem Vaclava Kadleca u 84. minutu povukao sjajan potez, pošto je Čeh već u sledećm napadu pogodio za konačnih 2:2. Medojevića nije bilo u timu Volfsburga.

Gorku pilulu svojim navijačima je servirao i Štutgart. Keln je slavio na Mercedes Benc Areni sa 2:0 golovima u prvom poluvremenu, a Filip Kostić je dobio šansu tek u poslednjih pola sata igre.

Pobedu na svom terenu nije ostvario ni Verder koji je odigrao samo 1:1 protiv Hofenhajma, a strelac za goste je opet bio fantastični Roberto Firmino

BUNDESLIGA – DRUGO KOLO

Petak:

Augsburg – Borusija Dortmund 2:3 (0:2)
/Bobadilja 82, Matavž 89 – Rojs 11, Papastatopulos 14, Ramos 78/

Subota:

Leverkuzen – Herta 4:2 (0:1)
/Jedvaj 50, Spahić 62, Brant 74, Belarabi 86 - Jedvaj 24 autogol, Šiber 60/

Volfsburg – Ajntraht 2:2 (1:1)
/Naldo 15, Arnold 79 - Jung 23 autogol, Kadlec 85/

Verder – Hofenhajm 1:1 
/Galvez 59 - Firmino 19/

Štutgart – Keln 0:2 (0:2)
/Osako 22, Uđa 33/ž

Hamburger – Paderborn 0:3 (0:1)
/Kačunga 29, Vrančić 68, Štopelkamp 87/

18.30 Šalke – Bajern

Nedelja:

15.30 Majnc – Hanover
17.30 Frajborg – Borusija Menhengladbah

(FOTO: Action images)

(FOTO: Action images)


tagovi

Ajntraht FrankfurtBajer LeverkuzenEvropaHakan ČalhanogluHamburgerHertaKarim BelarabiKelnNemackaRoberto FirminoStutgartTin JedvajTomas ŠafVaclav KadlecVerderVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara