"Azemović"
"Azemović"

Liga šampiona za mlade: Šutneš 19 puta, daš 11 golova! Srbin komandovao Benfikinom odbranom

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.10.15. | 15:29

Portugalci sravnili Istanbul sa zemljom, CSKA nadigrao Mančester junajted

AzemovićParalelno sa „pravom“ igra se i Liga šampiona mladih timova, ali su za razliku od seniora, u njoj je odnos između klubova toliko veliki da su rezultati skoro kao u vaterpolu. O tome svedoči činjenica da je na četiri uvodna meča današnjeg programa takmičenja po grupama palo čak 29 golova!

Najubedljiviju pobedu ostvarila je Benfika. I to na gostovanju u Istanbulu. Portugalci su doslovce sravnili sa zemljom Galatasaraj, odnevši tri boda rezultatom - 11:1. Da sve bude zanimljivije Turci su poveli u 16. minutu golom Išsevera iz jedanaesterca, međutim, ispostavilo se da je taj pogodak samo razbesneo goste koji su do u razmaku od deset minuta postigli čak četiri gola. U nastavku su bili još raspucaniji i tako se izdvojili kao lideri Grupe C, sa sve tri pobede. Strelac het-trika bio je Diogo Gonkalves, dok su po dva puta bili precizni Žoao Karvljo i Hoze Gomez. Interesantno, Orlovi iz Lisabona su bili izuzetno precizni, jer su od 19 šuteva upućenih ka golu rivala pogodili 11.

Izabrane vesti

Na utakmici u Istanbulu trener Benfike pružio je šansu omladinskom reprezentativcu Srbije, Emiru Azemoviću, koji je na poziciji štopera odigrao 90 minuta. Bivšem defanzivcu Partizana to je bio debi u Ligi šampiona mladih timova.

U drugoj utakmici Grupe C Atletiko Madrid je bio ubedljiv protiv Astane, slavivši 7:1. A najveće iznenađenje, bar prema imenima klubova, napravile su nade CSKA, koje su u Moskvi razbucale Mančester junajted - 4:0. Gostima iz Engleske, koje vodi bivši prvotimac Đavola Niki Bat, presudio je napadač Timur Žamaletdinov, sa dva pogotka iz jedanaesteraca.

Jako loše prošao je i Real Madrid, pošto je u Parizu poražen od Pari Sen Žermena sa 1:4.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport) 


tagovi

RusijaPortugalLiga šampiona mladih timovaLiga šampionaGalatasarajEngleskaEmir AzemovićCSKA MoskvaBenfikaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara