Liverpul se opekao i kreće po najskupljeg golmana svih vremena!

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.05.18. | 09:45

Klop planira sličnu operaciju kao sa Van Dajkom

Nesrećni Loris Karijus je i dalje tema broj jedan u ostrvskom i evropskom fudbalu. Posle onakvog finala je izvesno da je završio karijeru na golu Liverpula i da će klub sa Enfilda krenuti u dovođenje novog golmana.

Izbor Redsa je brazilski reprezentativac Alison iz Rome! Interesovanje Liverpula za Alisona postoji odavno. U jednom trenutku se bilo ohladilo zbog cene koju je Roma stavila, ali priča je sada opet aktuelna posle Karijusove crne večeri u finalu Lige šampiona. 

Izabrane vesti

Svi u Liverpulu sada znaju da Karijus nije taj čovek na koga mogu da se oslone i da je kupovina golmana neophodna. A Jirgen Klop hoće Alisona i nijednog drugog. Iako Mino Rajola pokušava poslednjih dana da Liverpulu proda Đanluiđija Donarumu i nudi ga za 40.000.000 evra, Klop uopšte ne želi talentovanog Italijana iz Milana. Jedina želja je Alison.

Fenomenalni Brazilac je eksplodirao ove sezone na golu Rome koja ga je dovela za samo 8.000.000 evra, a sada je odredila cenu od 70.000.000 evra čime bi Alison postao najskuplji golman svih vremena. Klop je u jednom trenutku bio odustao zbog visoke cene, ali ga je Karijusovo horor izdanje nateralo da se opet vrati po Alisona. Dobio je podršku iz kluba da plati veliki novac za golmana i sada se očekuje početak pregovora.

Dovođenje Brazilca bi trebalo da bude slična operacija kao ona sa Van Dajkom. Klop je želeo samo Van Dajka i kada je Sautempton letos odbio da ga proda, Klop nije želeo da kupuje zamenu već je sačekao zimu i opet krenuo po Van Dajka učinivši ga najskupljim defanzivcem u istoriji. Sličan plan je i sa Alisonom. Klop smatra da jedino Brazilac vredi velike pare među golmanima koji mogu da se kupe...

Roma ne želi da proda Brazilca, ali neće moći da odbije ako joj neko ponudi 70.000.000 evra. Alison je dobio ponudu za produžetak ugovora i nije je (još) prihvatio. Čak i ako bi je prihvatio, to je daleko manja zarada od one koju bi mogao da dobije na Ostrvu.

Iz priče ne treba otpisati ni Real Madrid koji je takođe odavno bacio oko na Alisona. Ali tu će mnogo toga zavisiti od Zidana i da li će Realov strateg opet uspeti da odbrani Kejlora Navasa od gazde Florentina Pereza koji želi da ga proda već dve godine. Ako se to desi, Perezova prva meta je De Hea, pa tek onda Alison...

Dakle, Liverpul ima otvoren put da konačno reši pitanje golmana na duge staze. Brazilac je trenutno jedan od najboljih golmana sveta, prvi je izbor selektora Titea i posle Mundijala bi cena još mogla da mu skoči. Klop mora da požuri i da bude konkretan. Sa Van Dajkom je pogodio, mnogi smatraju da i Alison vredi velikog ulaganja... Letos su poslovali sa Romom i njenim direktorom Monćijem kada su kupili Salaha i napravili kupovinu leta. Sada bi opet da pazare na Olimpiku.

A Karijus?

Liverpul će sa ljudske strane biti na njegovoj strani i pokušati da ga zaštiti u teškim vremenima. Ali sa profesionalne strane svi vrlo dobro znaju da između Liverpula i Karijus više nema poverenja. Možda ostane kao rezervni golman ili bude prodat. Prvi golman više ne može da bude...

(FOTO: Action images)


tagovi

Loris KarijusLetnji prelazni rok 2018Alison

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara