"Džejms Milner"
"Džejms Milner"

Liverpul se opet “okliznuo“: Milner omanuo s penala, Redsima visi Liga šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.05.17. | 16:16

Sautempton odneo bod sa Enfilda

Džejms MilnerPre tri godine klizanje Stivena Džerarda simbolično je označilo kraj Liverpulovih nadanja da će do prve titule još od 1990. godine, danas je Džejms Milner počinio greh koji bi Redse mogao da odvoji od plasmana u Ligu šampiona. Iskusni fudbaler poslednji je igrač Liverpula koji je na sebe navukao odoru tragičara pošto u sudaru sa Sautemptonom u 36. kolu Premijer lige nije uspeo da materijalizuje jedanaesterac iz 66. minuta, pa je utakmica završena bez golova - 0:0.

Kad to prevedemo u bodove, Livepul se vratio na treće mesto na tabeli, ali sada samo sa bodom više od Mančester Sitija i pet prednosti nad Mančester junajtedom. Ali Siti ima utakmicu manje, a Junajted čak dve, računajući i večerašnje gostovanje kod Arsenala. Bar znamo za koga će navijati crveni deo Liverpula.

Izabrane vesti

I znamo koga tamo nikako ne vole. Današnji duel sa Sautemptonom bio je četvrti uzastopni u kome Liverpul nije uspeo da zatrese protivničku mrežu, iako su izabranici Jirgena Klopa sve vreme pritiskali gosta. Doduše, Svecima uopšte nije smetala takva uloga. Svesno su prepustili loptu rivalu i prilično lako se nosili sa naletima domaćeg tima mada su u tom 66. minutu imali i dosta sreće.

Tačnije, imali su Frejzera Forstera među stativama. Koji trenutak ranije Džek Stivens je igrao rukom, Milner je preuzeo odgovornost, ali je Forster fantastično reagovao i spasio Svece verovatnog poraza. Osmi put ove sezone da je Milner šutirao jedanaesterac i prvi put da nije pogodio.

Nastavila se Liverpulova jalova inicijativa i u nastavku meča, ali sem polušanse za Danijela Staridža - šutirao je pravo u Forstera - ništa preterano preteće. Sve do drugog minuta sudijske nadoknade kada je rezervista Marko Grujić tukao glavom, ali se Forster još jednom istakao, izvio koliko je visok i loptu izbacio u korner.

Redsi okreću glavu ka Emirejtsu. Svim srcem uz Arsenal. Liga šampiona je na talonu. Ne uspeo li Junajted, Liga šampiona - ili barem kvalifikacije - biće na dohvar Klopove ruke. Jer u poslednja dva kola - Vest Hem i Midlzbro. Morali bi Redsi tu da uzmu bar tri boda.

PREMIJER LIGA, 36. kolo:

Petak:

Vest Hem - Totenhem 1:0 (0:0)
/Lansini 65/

Subota:

Mančester Siti - Kristal Palas 5:0 (1:0)
/Silva 2, Kompani 49, De Brujne 59, Sterling 82, Otamendi 90+3/

Bornmut - Stouk 2:2 (0:1)
/Stanislas 62, Šoukros 81ag - Muse 33ag, Diuf 73/

Barnli - VBA 2:2 (0:0)
/Vouks 56, 86 - Rondon 66, Doson 78/

Hal- Sanderlend 0:2 (0:0)
/Džouns 69, Defo 90+2/

Lester - Votford 3:0 (1:0)
/Ndidi 38, Marez 58, Olbrajton 90+3/

Svonsi - Everton 1:0 (1:0)
/Ljorente 29/

Nedelja:

Liverpul - Sautempton 0:0

17.00: Arsenal - Mančester Junajted

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džejms MilnerEngleskaEvropaFrejzer ForsterLiverpulPremijer ligaSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara