"premalo za slavlje"
"premalo za slavlje"

Liverpulu treba jedan rasan špic! Kutinjo još jednom oduševio, ali ne može sve sam (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.10.17. | 19:28

Njukasl bio pod velikim pritiskom i relativno lako odbio sve nalete Redsa

premalo za slavljeSvaka čast na brzini, pa i na opredeljenju da se 90 minuta nasrće na protivnički gol, ali ako Jirgenu Klopu nešto nedostaje ne bi li se makar upustio u šampionsku trku to je onda rasan špic koji garantuje 20 golova po sezoni. Bez njega, previše tereta padne na leđa Filipea Kutinja, a koliko god da je Brazilac dobar u Premijer ligi jednostavno ne može sam. Na gostovanju na Sent Džejms Parku postigao je Brazilac još jedan prelep gol, ali njegovi saigrači - kao i obično - nisu bili šuterski raspoloženi, pa je Njukasl izvukao bod u sedmom kolu engleskog prvenstva 1:1.

Nezasluženo ako ćemo da pričamo bajke o tome kako se fudbal igra zarad lepote igre. Njukasl skoro da nije imao napadačke ambicije. Nije ni mogao. Jer posle tog Hoseluovog pogotka za 1:1 maltene sve zanimljivo dešavalo se ispred kaznenog prostora domaćeg tima.

Izabrane vesti

Međutim, u mreži je završila samo ta Kutinjova lopta iz 29. minuta. Bilo je to savršena kifla. Tako karakteristična za Kutinja, koji se sam i izborio za prostor za šut. Majstorija. Ali navikli smo već na njih od Kuutinja.

Mogli bismo da pohvalimo još mnogo toga u Liverpulovoj igri. Mogli bismo, ali fudbal se zaista igra za golove, a tu je Liverpul najtanji. Organizacija napada, želja, ideja, svega tu ima, samo ne realizacije. Čak je Kijeran Klark, iako je kompletna poslednja linija Njukasla generalno zaslužila visoku ocenu, početkom drugog poluvremena častio goste promašivši loptu prilikom rutinskog ispucavanja. Danijela Staridža zaustavio je Robert Eliot, volej Muhameda Salaha otišao je previsoko...

Kao i većina ostalih pokušaja Redsa. Previsoko, za malo neprecizno, previše sporo ili previše brzo... Samo ne u metu. Siti i Junajted, Hari Kejn ili Čelsi, svi su oni mnogo konkretniji kad je završnica u pitanju.

Premijer liga, sedmo kolo:

Subota:

Hadersfild - Totenhem 0:4 (0:3)
/Kejn 9, 23, Dejvis 16, Sisoko 90+1/

Bornmut - Lester 0:0

Mančester junajted - Kristal Palas 4:0 (2:0)
/Mata 3, Felaini 35, 49, Lukaku 86/

Stouk - Sautempton 2:1 (1:0)
/Dijuf 40, Krauč 85 - Jošida 75/

Vest Bromvič Albion - Votford 2:2 (2:1)
/Rondon 18, Evans 21 - Dukore 37, Ričarlison 90+5/

Vest Hem - Svonsi 1:0 (0:0)
/Sako 90/

Čelsi - Mančester Siti 0:1 (0:1)
/De Brujne 67/

Nedelja:

Arsenal - Brajton 2:0 (1:0)
/Monreal 16, Ivobi 56/

Everton - Barnli 0:1 (0:1)
/Hendrik 21/

Njukasl - Liverpul 1:1 (1:1)
/Hoselu 36 - Kutinjo 29/

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaFilipe KutinjoHoseluLiverpulPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara