""
""

Ljubav prema klubu ili prevara veka? Vratimo Ronalda kući! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.13. | 19:43

Internetom kruži kampanja kojom se od navijača Junajteda traži pomoć kako bi se portugalski as vratio na Old Traford. Ali, da li su razlozi zaista tako čedni?

"Bringronaldohome.org" (Vratimo Ronalda kući), naziv je intrigantne internet kampanje koja za cilj ima da Kristijana Ronalda vrati u Mančester junajted (iako je on rođen u Madeiri, ali da ne cepidlačimo).

Izabrane vesti

Naime, cilj je da navijači Mančester junajteda prikupe neverovatnih milijardu evra čime bi se aktivirala klauzula u Ronaldovom ugovoru sa Realom. I to tako što bi svaki od simpatizera Crvenih đavola donirao svega 10 funti, a potom, samo ako želi, kupovao i suvenire sa klupskim obeležjima (dres bi recimo koštao 55 funti, majica za desu 50), a sav profit bi bio doniran klubu sa Old Traforda.

Organizatori kampanje tvrde da će depozit od 10 funti biti vraćen navijačima pod uslovom da poduhvat ne bude uspešan.

I tu dolazimo do cake…

Naime, novinari sa portala Sportskeeda.com (indijskog, zanimljivo) primetili su sitan natpis negde na dnu portala:
"Obzirom na prirodu pokreta i troškova u vezi sa njim, trenutno nismo u mogućnosti da odredimo tačne administrativne troškove, ali procenjujemo da će slučaj biti ovakav:
- Ako pokret uspe u svojoj nameri, pet odsto od ukupne cene;
- Ako pokret ne uspe, tri funte na depozit od 10
".

U trenutku kada su predani ljudi sa portala Sportskeeda.com pisali tekst u kampanju se uključilo 3.813 navijača što znači da je prikupljeno 38.130 funti (daleko je milijarda). Dakle, pod uslovom da se akciji ne priključi više niko, organizatori bi zaradili finih 11.073 funti.

Ili, ako bi se, nekim čudom, u celu stvar umešali svi navijači Mančester junajteda, a u klubu tvrde da ih širom sveta ima čak 659 miliona... Pa, izračunajte sami.

Naravno, kada je tekst objavljen organizatori su se setili da odgovore na pitanja i ponude smislen odgovor. Ali, više im ne verujemo. Mnogo je nelogičnosti i skrivenih detalja u njihovom inicijalnom nastupu.

Koga zanima (a poznaje engleski jezik) evo i linka na kome može detaljno da se informiše o celoj aferi.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaKristijano RonaldonavijačiPremijer ligaprevaraReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara