""
""

Londonski dvoboj za Smolinga

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.17. | 13:45

Kapiten Mančester junajteda na meti nekoliko engleskih klubova

Dok Ostrvom pljušte najave megalomanskih poslova koji bi trebalo da budu završeni možda čak i pre zvaničnog otvaranja pijace, klubovima iz Premijer lige pažnju je privukao odbačeni kapiten Mančester junajteda - Kris Smoling

Izabrane vesti

Gledajući sve izveštaje fudbalskih poznavalaca u Engleskoj, Krisa Smolinga ovog leta čeka transfer i to se uopšte ne dovodi u pitanje. Ono što jeste upitno je to - gde će karijeru nastaviti engleski štoper?

Činjenica da je u pitanju domaći igrač posebno je važna svim premijerligašima, pošto je kvalitetnih domaćih igrača jako malo, a potrebno je ispuniti zakonsku kvotu. Smoling ne pripada rangu vrhunskih defanzivaca, ali poseduje kvalitete koji bi mogli da zadovolje određene klubove višeg, ali i srednjeg ranga. 

Od ranije je poznato da se za Smolinga interesuju Everton, Vest Hem i VBA, odnedavno je u priči i Njukasl. S tim što teško je sve izvesnije da će konačnu borbu za Smolingov potpis voditi dva daleko moćnija londonska kluba - Arsenal i Totenhem. 

O Arsenalovim planovima već je bilo reči, dok je Totenhemova da se uključi u trku novost. Pevci su prvo gledali Harija Magirea, ali je on na kraju ipak potpisao za Lester i to za 20.000.000 evra. 

Menadžer Totenhema Maurisio Poketino Smolinga želi kako bi ojačao konkurenciju Tobiju Alderveireldu i Janu Vertongenu, i za transfer je spreman da izdvoji 17.000.000 evra. Problem bi, doduše, mogla da predstavlja Smolingova plata, koja sada iznosi blizu 6.000.000 evra godišnje, odnosno 115.000 evra sedmično. 

Baš iz tog razloga Totenhem ima i ceo spektar potencijalnih, pristupačnijih pojačanja. Na prvom mestu je štoper Svonsija Alfi Moson, koga bi Pevci hteli da plate 15.000.000 evra. Tek onda idu i defanzivac Midlzbroa Ben Gibson čija je vrednost procenjena na 20.000.000 evra, dok je u igri navodno i prva želja Evertona Majkl Kin, koga cene na 30.000.000 evra. 

Sve je otvoreno.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaKris SmolingEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara