"Nikola Ašćerić"
"Nikola Ašćerić"

“Lopovi, lopovi“, u Palanci! Bleda Voša do pobede u 89. minutu, Mladost brutalna

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.16. | 14:55

Javor slavio u Novom Pazaru, Spartak na Čairu, podela plena na Voždovcu i u Surdulici

Nikola AšćerićMukom izvojevan minimalac Vojvodine u pokrajinskom derbiju i nastavak trijumfalne serije Mladosti u Lučanima. U najkraćem epilog subotnjih utakmica 17. kola Superlige koje su se igrale od 13 sati.

Vojvodina je u Bačkoj Palanci igrala viktoriju pred golom domaćeg tima, ali je vrlo retko uspevala da stvori nešto konkretno, pa je malo nedostajalo da put Novog Sada krene sa bodom u džepu. Imao je Dejan Meleg dve šanse, mada je na drugoj strani Bačka u 78. minutu i zatresla mrežu gostujućeg tima samo da bi Aleksandar Vasić posle nekoliko minuta razmišljanja opravdano poništio taj pogodak zbog više nego očiglednog prekršaja Marka Klisure nad Kordićem.

Izabrane vesti

Bilo kako, dovoljno da se sa tribina zaori "Lopovi, lopovi".  Ali nisu ni slutili u Palanci koliko će tek biti nezadovoljni na kraju utakmice. U 89. minutu pas Aleksandra Paločevića i ne baš najspretnija reakcija jednog defanzivca Bačke. Nikola Ašćerić je poklon oberučke prihvatio i rutinski realizovao situaciju jedan na jedan sa golmanom domaćeg tima.

Voša ponovo rame uz rame sa Partizanom, Napredak čak sedam stepenika ispod, a odmah uz njega i Mladost, koja je nastavila da teroriše Borac i rezultatom 3:0 upisala i petu uzastopnu pobedu u Lučanima. Čačane je načeo autogol Marija Maslaća da bih potpuno dotukao Milan Bojović, koji je posle dva pogotka u pobedi nad Radom u prošlom kolu i danas bio dvostruki strelac za Mladost.

Pobedu je upisao i Javor, koji je u Novom Pazaru uspeo da preokrene rezultat posle gola zaostatka i zahvaljujući golovima Husnidina Gafurova i Ivana Cvetkovića sa penala - Miloš Tintor je srušio  Darka Bjedova - stigao do pobede od 2:1. Četvrte uzastopne pobede u Superligi!sa utakmice u Novom Pazaru

Čukarički je jurio treću, bio je na dobrom putu posle pogotka Ismaila Beka Fofane za vođstvo od 1:0 u Surdulici, ali je Radnik bolju igru u drugom poluvremenu krunisao pogotkom Miloša Adamovića za konačnih 1:1. Gol na dušu Čukinog golmana Nikole Petrića, kome je lopta iskliznula iz ruku na Adamovićevo ubacivanje iz slobodnog udarca i pala iza gol linije.

Podela plena i na Voždovcu, pošto je rad uspeo da izvuče 0:0 u malom gradskom derbiju. Izvuče, jer je meč završio sa devetoricom zbog isključenja Petra Jovanovića (38. minut) i Zorana Ljubinkovića (72. minut).nije vredelo Saši Stojanoviću

Gubitnici dana stanuju u Nišu. Radnički je u sudaru sa Spartakom pretrpeo treći poraz u nizu, pošto mu je Nemanja Milić presudio u 86. minutu.

SUPERLIGA, 17. kolo:

Petak:

Partizan - Napredak 3:2 (1:2)
/Leonardo 45, 55, Stevanović 84 - Gobeljić 20, Vukanović 42/

Subota:

Mladost - Borac 3:0 (1:0)
/Maslać 10ag, Bojović 20, 62/

Bačka - Vojvodina 0:1 (0:0)
/Ašćerić 89/

Radnik - Čukarički 1:1 (0:1)
/Adamović 73 - Fofana 27/

Novi Pazar - Javor 1:2 (1:0)
/Pajović 12 - Gafurov 47, Cvetković 74pen/

Radnički Niš - Spartak Ždrepčeva krv 0:1 (0:0)
/Milić 86/

Voždovac - Rad 1:0 (0:0)
/Ašćerić 89/

15.00: Metalac - Crvena zvezda

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Bačka PalankaBorac ČačakČukaričkiJavorMilan BojovićMladost LučaniNikola AšćerićNovi PazarRadRadnički NišRadnikSrbijaSuperligaFK Vojvodinafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara