Promašaj Fegulija s bele tačke
Promašaj Fegulija s bele tačke

Luda utakmica u Istanbulu - Belorus delio penale kao bombone, Galata i porazom do evropskog proleća

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.12.18. | 20:50

Lokomotiva "izvisila" na kraju u grupi D

Poslednje kolo u grupi D nije donelo nikakvo iznenađenje niti preokret oko konačnog plasmana, ali nam je podarilo fantastičan meč u Istanbulu i pobedu Porta od 3:2 u sjajnom duelu koji je začinio glavni arbitar Kulbakov iz Belorusije.

Nekoliko zbunjujućih odluka donosio je sa saradnicima i dobrano nervirao navijače šampiona Turske, koji je od 17. minuta i nebeskog skoka Felipea bio primoran da do kraja utakmice stalno juri vođstvo gostiju. Prethodno su domaćini promašili tri izgledne prilike u prvih 15 minuta, a istanbulski stadion ućutao se u 42. nakon što je Musa Marega sa bele tačke povisio na 2:0.

Izabrane vesti

Nije se predala Galata, njoj poraz nije ugrožavao plasman u Ligu Evrope dokle god je Šalke držao Lokomotivu na nuli u Gelzrenkirhenu, a upornost joj se isplatila u prvom minutu nadoknade kada su dobili penal posle faula Felipea na fudbaleru domaćeg tima. Siguran egzekutor bio je Feguli za 1:2. Galata je dominirala tokom cele utakmice, ali brza ekipa Serža Konseisaoa je uvek umevala da je kazni iz opasnih kontri.

Tako je Serđo Oliveira u 57. krunisao lepu akciju za 1:3, s tim da je radost gostiju trajala vrlo kratko. I Galata je pokazala da ume da igra lepo, a posle sjajne akcije na drugoj strani Švajcarac Derdjok je vratio svoj tim u igru u 65. minutu. Ipak, to je bilo sve što su domaćini uradili, pošto je Alžirac Feguli samo dva minuta kasnije pogodio prečku sa 11 metara i propustio šansu da donese bod svom timu.

Taj promašaj ipak nije skupo koštao ekipu Fatiha Terima, pošto Lokomotiva iz Moskve nije uspela ni da zapreti Šalkeu u gostima. Nemački predstavnik stigao je do minimalnog trijumfa u prvom minutu nadoknade pogotkom Austrijanca Šepfa. Matija Nastasić odigrao je vrlo dobro svih 90 minuta za tim iz Gelzenkirhena.

Na kraju, Porto i Šalke su obezbedili prolazak u osminu finala Lige šampiona, trećeplasirani Galatasaraj nastavlja takmičenje u Ligi Evrope, dok je Lokomotiva iz Moskve završila učešće na međunarodnoj sceni za ovu sezonu.  

GRUPA D

Galatasaraj - Porto 2:3 (1:3)
/Feguli 45+1 penal, Derdjok 65 - Felipe 17, Marega 42. penal, Serđo Oliveira 57/

Šalke - Lokomotiva Moskva 1:0 (0:0)
/Šepf 90+1/

FotoReuters


tagovi

Sofijan Feguli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara