""
""

Ludnica u Baru - Mornar uzeo skalp Budućnosti! Neuništivi Voler sa 33 poena razbio crnogorskog šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.01.17. | 19:10

Mornar do velike pobede za beg sa dna - 78:71

Kada Budućnost i Mornar ukrste koplja, emocija nikad ne manjka! Tako je bilo i u kontroverznom finalu crnogorskog šampionata prošle sezone, tako je bilo i u prvom okršaju ovih suparnika u Jadranskoj ligi. A ista situacija ponovila se i večeras u Baru, gde je Mornar ostvario senzacionalnu pobedu nad Đetićima rezultatom 78:71, u meču prepunom uzbuđenja, adrenalina i napetosti!

Izabrane vesti

Strašno neizvesna utakmica rešena je u poslednja dva minuta susreta, kada su gosti iz Podgorice promašili nekoliko važnih hitaca, dok je mirne ruke i čeličnih živaca ostao heroj Mornara - Tej Voler! Iskusni šuter ekipe iz crnogorske luke odigrao je partiju karijere i smestio najljućem protivniku čak 33 poena (11/20 iz igre, 5/11 za tri), čime je stavio svoj pečat na najveću regionalnu pobedu debitanta u ovom takmičenju, a ujedno obezbedio i beg sa dna tabele i uneo neizvesnost konačni rasplet gornjeg dela. 

Jurili su Đetići svim silama ka pobedi, uspeli da nadoknade dvocifreni zaostatak u poslednjem kvartalu, ali je u poslednjim minutima meča nedostajalo koncentracije. Na tri minuta pre kraja meča i kod rezultata 68:67 za domaćina Voler je pogodio važnu dvojku, da bi već u sledećem napadu grešku Nemanje Gordića kaznio jednim pogotkom sa penala. Ređali su se neiskorišćeni napadi gostiju, a Pavić i Voler su znali to da iskoriste i naprave ključnu mini-seriju u samom finišu za 75:70. Upravo su poslednji minut utakmice igrači dva tima odigrali bez dvojice glavnih trenera, koji su isključeni iz igre zbog žestoke prepirke. Uprkos tome poslednju reč imao je Voler trojkom za kraj i konačnih 78:71.

Posle Volera najefikasniji u timu Mornara bio je Kameron Tejtum sa 12 poena, dok je kod gostiju Boris Savović imao 14 koševa.

Mornar sada ima sedam pobeda iz devetnaest utakmica, dok Budućnost i dalje beži Ciboni za dva trijumfa. 

ABA liga, 19. kolo

Petak

Karpoš - MZT 77:74
/Trajkovski 17 - Lalić 22/

Subota

Igokea - Crvena zvezda 68:77
/Radivojević 18 - Simonović 22/

Partizan - FMP 97:70
/Ratkovica 21 - Bolden 18/

Cibona - Olimpija 68:79
/Žorić 16 - Džeferson 18/

Nedelja

Mornar - Budućnost 78:71
/Voler 33 - Savović 14/

19.00 Mega Leks - Zadar
21.00 Krka - Cedevita

(FOTO: ABA LIGA / Mornar - Media PRO)


tagovi

Boris SavovićBudućnost PodgoricaJadranska ligaMarkus Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara