""
""

Luis Ibanjez za MOZZART: Mihajlović je top igrač, ali mi se pitamo

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.04.16. | 16:07

"Samo ako odigramo kako znamo..."

Dva derbija za mesec i po dana i krajnje različita očekivanja navijača Crvene zvezde. Uoči februarskog okršaja na stadionu Partizana oni kojima je srce obojeno u crveno-belo pitali su se samo sa koliko golova razlike će dominantan tim u Srbiji slaviti u 150. večitom derbiju. Sada su optimistični tonovi utihnuli oko Marakane.

Izabrane vesti

Svi smatraju da je Partizan postao konkurentan tim, kako zbog rasta forme tima Ivana Tomića, tako i zbog samozadovoljstva koje se, prirodno, javilo u taboru Crvene zvezde. Crveno-beli čekaju šampionsku promociju, pokušavaju da dignu motivaciju na jesenji nivo kada su postavljali standarde... Partizan je motiv sam po sebi da se stegnu redovi što u razgovoru za MOZZART Sport nedvosmisleno potvrđuje i jedan od Zvezdinih junaka sezone Luis Ibanjez.
„Nismo u prethodne utakmice ulazili labavo, nismo ni pomišljali da ne pobedimo... Ali hajdemo pošteno, vrlo se teško motivisati kad imaš 30 bodova razlike. Nekako u podsvesti znaš da ne moraš previše da juriš. Mada smo stvarno hteli da dođemo do tog dostignuća Benfike. Ali i ovako nije loše", poručuje Luis Ibanjez.

Strelac izjednačujućeg gola u prethodnom okršaju sa večitim rivalom na sva usta hvali ekipu Ivana Tomića.
„Oni su u top formi. Ako se ne varam vezali su šest pobeda i sigurno dolaze na naš stadion da pobede... Samo, i dalje mislim da ćemo se o ishodu pitati mi. Moramo da odigramo kao jesenas, da budemo tako motivisani, da ih pritisnemo gore... To je dobitna formula... Nek se navijači  ne sekiraju, bićemo nabrijani do koske“.

Nadaju se navijači Crvene zvezde da će Ugo Vijeira ponovo pustiti magiju, nadaju se i da će Katai biti u pozitivnom ritmu... Kod Luisa Ibanjeza nema nadanja. On je konstanta, neko na koga stručni štab uvek može da računa.
„Oni imaju mladu, poletnu ekipu. Iskreno, od njihovih igrača najviše mi se sviđa mali Mihajlović. Vidi se odmah da je u pitanju top klasa. Stvarno je ekstremno talentovan.  Priznajem da imaju veliki kvalitet, ali teško da ću da priznam da su bolji od nas. Niti ćemo se mi opterećivati njima i raditi neku specijalnu analizu...“

Kratko je prisutan u srpskom fudbalu, ali omaleni Argentinac je odlično upoznat sa istorijatom derbija.
„Igramo na našem stadionu. Prelep je to osećaj i još jedan veliki motiv. Ne znam mnogo o istorijatu duela između Zvezde i Partizana, ali čuo sam da komšije nemaju mnogo uspeha kada se igra na našoj teritoriji. Neka tako ostane i sad... Moramo da  branimo  tradiciju prethodnika, a i potvrdimo da imamo srce šampiona“. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNemanja MihajlovićLuis IbanjezFK Crvena zvezda151. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara