""
""

Luka Milunović: Ništa nije slučajno

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.02.13. | 10:12

Raspucani napadač Zvezde uveren da će se igre sa priprema u Beleku nastaviti i onda kada to bude bilo najpotrebnije

 

Izabrane vesti

Luka Milunović nije igrač koji će vam driblinzima zavrteti um, ali je sigurno svaki pravi navijač Crvene zvezde do iznemoglosti kroz glavu vrteo barem jedan njegov gol. Naravno, u pitanju je onaj u Milunovićevom prvom večitom derbiju protiv Partizana. Sudeći po onome što 20-godišnji igrač prikazuje na pripremama u Beleku protivničke odbrane će i na proleće imati razloga za brigu.

Milunović je već postigao dva gola i bez većih problema ulazi u šanse.
“Trudimo se igramo što raznovrsnije, jer tako te protivnič teže čita i to je odlika velikih ekipa. Što se mene lično tiče, naravno da je vrlo bitno da postižeš golove, jer ti oni podižu samopouzdanje“, kaže Milunović izveštaču MOZZART Sporta na početku mini intervjua u Beleku.

Još po jednoj stvari se Milunović istakao. Naime Luka je, za one koji nisu u mogućnosti da ga gledaju, na prvih pet mečeva u Turskoj dokazao da je u grupi fudbalera koji uvek znaju gde im je mesto i gde tačno treba da stanu.
“To je pre svega moj zadatak. Da kupim te neke otpatke. Kada Lazović ili Mikić prođu po desnoj strani, a Mudrinski ili neko drugi ne stignu da je uhvate na prvoj stativi, ja sam tu na drugoj. Sve je to stvar treninga i nije to slučajnost, već nešto na čemu radimo“, objašnjava Milunović, koji se izdvaja i po neverovatnoj srčanosti i borbenošću na terenu.

“Uvek treba početi od sebe, jer svako treba da doprinese, pa i oni koji i nisu u konkurenciji za tim. Normalno je da ako neko pokaže borbenost na terenu, ako se vidi da mu je stalo, da se to prenese i na onog pored i tako nastaje lančana reakcija. Svi smo svesni da ne može uvek da se igra dobro, ali borbenošću možeš to da nadoknadiš. Dosta smo i bodova tako izvukli. Na mišiće“, priznaje Milunović.

Ipak, Zvezdi će, ako želi da nadoknadi velikih minus šest u odnosu na Partizan, biti potrebno više od zalaganja.
“Trudimo se da što manje razmišljamo o tih šest bodova, pa uostalom i u bilo čemu drugom osim o treninzima. Ne čitam ni o klupskim dugovanjima, ni o drugim problemima. Ima ljudi koji su zaduženo da to srede, mi smo tu da rešavamo stvari na terenu. Idemo iz utakmicu, svaka je bitna bez obzira na to koliko protivnik možda na papiru deluje slabije. Ipak, mi smo pokazali da možemo. Četiri puta uzastopce smo savladali Partizan, igrali smo rame uz rame sa Bordoom, jednim od najboljih francuskih klubova. Iskreno, te jake utakmice najviše volim da igram, ali moramo da budemo svesni da je u Crvenoj zvezdi pritisak uvek prisutan. Čak i na pripremama, jer cela Srbija sada gleda šta mi ovde radimo“, zaključio je Milunović.

Piše: specijalni izveštač MOZZART Sporta sa priprema iz Antalije, Dejan Stanković

 


tagovi

Antalija 2013FK Crvena zvezdaLuka MilunovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara