""
""

Luka Pavićević: Žalimo što sjajnu sezonu nismo krunisali bar ulaskom u finale

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.16. | 10:23

"U samoj završnici presudila je veća energija i želja za pobedom što se desilo i u Podgorici"

Prvo mesto u prvom delu Jadranske lige nije mnogo toga dobrog donelo košarkašima Budućnosti. Nisu iskoristili prednost domaćeg terena protiv mladog tima Mege, a u dve tesne i neizvesne završnice Đetići nisu imali dovoljno hrabrosti, iskustva i odvažnosti da se ustreme ka pobedi. 

Izabrane vesti

Na kraju su Megini klinci bili ti koji su sa mnogo više želje došli do dve pobede, plasmana u finale i šanse da se bore za šampionsku krunu. A prema mišljenju trenera Budućnosti, Luke Pavićevića, protivnik je uspeh ostvario zasluženo.
"Čestitao bih ekipi Mega Leksa na pobedi i trijumfu u ovoj seriji. Ovo je bio još jedan uzbudljiv meč visokog inteziteta u kome smo na kraju mi opet propustili priliku da pobedimo i dođemo do toliko željenog finala. U utakmicama sa Megom veoma je važno da se drži visok nivo odbrane i konstantnost u čvrstini, što mi u ove dve utakmice nismo imali. U ovom drugom meču bili smo značajno bolji nego u prvom, međutim pored odbrane neophodno je kontrolisati napade", otvorio je Pavićević konferenciju za medije i zatim nastavio:
"Kada igrate sa Megom morate da iskontrolišete taj njihov pritisak po celom terenu, usmeravanje napada u levo što smo mi u momentima radili jako dobro, ali isto tako bilo je trenutaka kada u tome nismo uspevali. Posle rezultatskog tobogana došli smo do pet poena prednosti i tu smo morali da imamo veću dozu prisebnosti da kompletiramo odbranu skokom odakle su nam poentirali, da ne napravimo faul kad ne želimo, a da istovremeno prodorima probijemo Meginu odbranu što smo u nekoliko navrata, posebno pred kraj meča, uspešno radili. U samoj završnici presudila je veća energija i želja za pobedom što se desilo i u Podgorici. Još jednom čestitke domaćinu, nama ostaje žal što sjajnu sezonu nismo krunisali ulaskom u finale i borbom za titulu".

(FOTO: Mega Leks/Ivica Veselinov)


tagovi

Plej-of Jadranske ligeMega LeksLuka PavićevićJadranska ligaBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara