Lukino crveno usijanje protiv Sansa, bravurama raspametio i Ejtona (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | čet. 10.01.19. | 08:50

Boston razbio Indijanu, Milvoki nadigrao Hjuston uprkos Hardenovih 42 poena, Juta bolja od Orlanda, Vučević vrlo dobar, Kajl Kuzma briljirao s 41 poenom u pobedi nad Detroitom

Prvi favorit za laskavo priznanje Ruki godine očitao je lekciju najjačem piku sa poslednjeg NBA drafta!

Posle tri utakmice lutanja, Dalas je proigrao i ostvario pobedu nad Finiksom rezultatom 104:94, a potpis na kompletnu utakmicu stavio je Luka Dončić! Uprkos tome što je i pred utakmicu bio na listi povređenih igrača zbog problema sa leđima, Luka na terenu nije pokazao nijedan znak da mu povreda zaista stvara muke. 

Izabrane vesti

Četvrti put u svojoj debitantskoj sezoni prešao je granicu od 30 poena, ali je stao tačno na granicu (8/14 iz igre, 10/16 sa penala), na šta je pribeležio još šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte za 35 minuta akcije. Utakmicu je otvorio sa 12 poena u prvoj deonici, do poluvremena imao ih je ukupno 16, ali to nije sprečilo da Dalas na odmor ode sa manjim zaostatkom (46:50). Po početku drugog poluvremena Mavsi su reagovali jako i serijom 16:2 počistili rivala sa parketa, izbrisali sedam poena deficita i ušli u identičan suficit, da bi do poslednjeg zvuka sirene čvrsto držali prednost i odneli zasluženu pobedu.

Zanimljivo, svoje poslednje poene na utakmici Luka je ubacio u završnom minutu i to posle karakterističnog step-beka!

Lukinim izdanjem posebno je bio oduševljen njegov najveći protivnik Deandre Ejton, koga je mlada slovenačka zvezda – raspametila!
“Lukine utakmice pratim stalno, dečko je zver! Stalno kad ga gledam razmišljam: 'Šta je ovo, dođavola, nema šanse da je ovaj dečko NBA ruki'. On je već sve ovo prošao kao profesionalac, bio je u ovim situacijama“, rekao je Ejton posle utakmice.

Prvi pik sa prošlog Drafta nije dobro ušao u meč. Promašio je uvodnih šest šuteva, a prve poene iz igre postigao je tek posle zakucavanja na alej-up na startu četvrte deonice. Dotad je Dalas već imao ozbiljnu prednost, a Ejton je meč završio sa šest poena i pet skokova.

Sanse je predvodio Ti Džej Voren s 20 poena i sedam uhvaćenih lopti, a Sansi su drugu uzastopnu utakmicu odigrali bez najboljeg strelca Devina Bukera. Kod Mavsa Harison Barns je ubacio 17, Vesli Metjuz 14, Maksi Kleber 13, a Deandre Džordan 11 poena.

Dok je Finiks još i dobro prošao protiv Dalasa, ne može se isto reći za Indijanu na gostovanju Bostonu. Kelti su rasturili Pejserse sa 135:108, a zanimljivo je da su čak sedmorica igrača domaćeg tima imali dvocifren učinak. Od svih njih najmanje je ubacio Kajri Irving, svega 12, koliko i Teri Rozir, mada je jedan od najboljih plejmejkera današnjice presedeo celu poslednju četvrtinu. Listu strelaca predvodili su Markus Moris i Džejlen Braun sa po 22 poena. Džejson Tejtum je ubacio dva poena manje, koliko i Domantas Sabonis na drugoj strani, s tim što je sin litvanske legende skupio još sedam uhvaćenih lopti i pet asistencija.

Boston je odigrao još jednu sjajnu, timsku utakmicu, gde su svi imali priliku da zablistaju. Zbog toga su Seltiksi petu vezanu utakmicu skupili makar 30 asistencija!

Odličan duel viđen je u Milvokijevoj pobedi nad Hjustonom rezultatom 116:109! Džejms Harden ponovo je dominirao scenom sa 42 poena, ali je Janis Adetokunbo odgovorio sa 27 poena i čak 21 skokom i tako odveo svoje Bakse do pobede!

Hjuston je bio u dobroj prilici da na svom terenu precrta teškog rivala, ali je veliki pad u trećoj deonici omogućio Baksima da lakše dođu do pobede. Hjustonovi procenti šuta drastično su opali u drugom poluvremenu, pogotovo u trećem kvartalu, što je dovelo do toga da Milvoki brzo skupi 15 poena viška i sebi omogući mirniju završnicu. Probale su igrači Raketa da uzvrate udarac i serijom 8:0 spustili su zaostatak na samo pet poena (102:107) na pet minuta do kraja, ali je to bio maksimum ovog tima. Erik Bledso je odgovorio s lakim poenima, Harden je upisao naredna četiri poena Hjustona za 106:109, na dva i po minuta do kraja. Adetokunbo je onda preuzeo odgovornost, ubacio jedan penal, a Hardenov promašaj za tri poena kaznio je novom realizacijom za 112:106. Harden je onda ispalio još jedan ćorak, čime je okončao borbu. Svi ti promašaji u završna tri minuta utakmice dovela su Bradonju do ludila i bio je prilično ljut na sebe zato što ništa nije mogao da reši...

Harden nije imao dobru podršku saigrača. Klint Kapela se dosta mučio posle svoje rekordne partije protiv Denvera u ponedeljak, kada je ubacio 31 poen. Imao je 4/16 iz igre, mada jeste na kraju skupio 18 poena i 13 skokova. Džerald Grin je ubacio 16, a Ostin Rivers 13 poena. Kod Milvokija 15 poena postigao je Kris Midlton, Sterling Braun je dodao 13, a Erik Bledso i Ersan Iljasova po 10 poena.

Klivlend je dobro otvorio utakmicu protiv Nju Orleansa, ali je na kraju ipak položio oružje protiv daleko boljeg takmaca – 140:124. Entoni Dejvis skupio je 38 poena i 13 skokova, dok je Džordan Klarkson na drugoj strani imao 21 poen. Nikola Mirotić je ubacio 17 poena. 

Dobru utakmicu odigrali su i košarkaši Jute protiv Orlanda u pobedi rezultatom 106:93. Donovan Mičel blistao je sa 33 poena (12/21 iz igre), te sedam asistencija i četiri skoka, dok ga je Džo Ingls ispratio sa 16 poena. Kod gostiju najbolji je bio Nikola Vučević sa 20 poena, osam skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte, mada je Aron Gordon imao 18 poena i 10 skokova, a Di Džej Ogastin 23 poena.

Lejkersi ponovo nisu mogli da računaju na Lebrona Džejmsa, ali ovog puta u njegovoj koži na terenu bio je Kajl Kuzma! Mladi krilni centar briljirao je u pobedi nad Detroitom rezultatom 113:100 s 41 poenom (16/24 iz igre), čime je postavio novi rekord karijere! Ogroman broj poena skupio je za samo tri četvrtine na terenu, čime je stao u društvo Kleja Tompsona, Stefa Karija, Džejmsa Hardena i Lebrona Džejmsa kao jedinima kojima je to pošlo za rukom ove sezone.

NBA – REZULTATI

Boston – Indijana 135:108
/Braun 22 – Sabonis 20/

Vašington – Filadelfija 123:106
/Bil 34 – Embid 35/

Bruklin – Atlanta 116:100
/Rasel 23 – Kolins 30/

Hjuston – Milvoki 109:116
/Harden 42 – Adetokunbo 27/

Memfis – San Antonio 96:86
/Gasol 26 – Belineli 14/

Nju Orleans – Klivlend 140:124
/Dejvis 38 – Klarkson 21/

Dalas – Finiks 104:94
/Dončić 30 – Voren 20/

Juta – Orlando 106:93
/Mičel 33 – Vučević 20/

Portland – Čikago 124:112
/Mekolum 24 – Karter 22/

LA Lejkers – Detroit 113:100
/Kuzma 41 - Grifin 16/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Luka DončićDeandre EjtonDžejms HardenNikola VučevićEntoni DejvisBoston SeltiksHjuston RoketsDalas MaveriksFiniks Sans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara