"Zakucavanje Džona Vola"
"Zakucavanje Džona Vola"

Magija poslednje četvrtine: Gledajte kako to radi Toronto! Strašni Džon Vol se opet igrao košarke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.01.16. | 08:59

Majami na Floridi siguran protiv Dalasa, Los Anđeles Lejkersi prvi put u sezoni pobedili na strani, pa kod kuće

Zakucavanje Džona VolaIzgledalo je da je na pomolu iznenađenje večeri, da novogodišnji mamurluk drma košarkaše Toronta, u Er Kanada centru gledali su kako jedan od lošijih timova NBA lige kroji pobedu, a onda su u poslednjoj četvrtini rešili da pokažu ko je gazda na parketu. Na ulasku u završnu deonicu gosti su vodili osam razlike, međutim, do izražaja je došlo čisto iskustvo. I mirna ruka Demara Derozana, koji je lidera Atlantik divizije i drugi najbolji tim Istoka doveo do 11. pobede na svom parketu - 104:94.

Na kraju je sve izgledalo potaman za Toronto, verovatno zbog činjenice da se opet oslonio na magiju četvrte četvrtine. Zvanično najbolji tim lige u toj deonici sinoć je bio na prepoznatljivom nivou, ubacio je 30 poena, „zategao“ odbranu, sveo rivala na samo 12 i zahvaljujući seriji 10:0 u poslednja četiri minuta izbegao senzaciju. Verovatno i zbog činjenice da je Šarlot promašio osam poslednjih pokušaja iz igre. Damar Derozan je opravdao epitet najboljeg igrača Toronta (23 poena), a sjajnu pomoć imao je u liku Kajla Lavrija, sa klupe je dodao 18 i imao i 11 asistencija.

Izabrane vesti

Majami je bio izmoren putovanjima, u goste mu je došao nimalo naivni Dalas, očekivala se makar izjednačena borba, ali je tim iz Teksasa bio očajan, zbog čega je pretrpeo poraz od čak 24 poena razlike - 82:106. Svega deset koševa za prvh 12 minuta i šut iz igre na nivou srednjoškolaca (26 odsto) doveli su goste u poziciju da budu nemi posmatrači simultanke Hasana Vajtsajda. Centar Majamija bio je izvanredan, postigao je 25 poena, uz fenomenalan šut iz igre (12 od 16), na sve to imao je i 19 skokova i bio ključni čovek na parketu.

Gde ih vide, tu ih zgaze. Po tom principu  igraju košarkaši Vašingtona protiv Orlanda ove sezone. Treći put od kaja oktobra Čarobnjaci su slavili u okršaju sa timom sa Floride, s tim da su ponovo na svom parketu prebacili stotku - 103:91. Junak susreda bio je Džon Vol, ubacio je 24 poena, a uz to imao sjajnih 13 asistencija, uz napomenu da je Kris Hamfris svih 11 poena postigao u poslednjoj četvrtini. Inače, Vol je noćas čak 11. put od početka sezone zabeležio utakmicu na kojoj je premašio granicu od 20 koševa i deset dodavanja, a da je njegov tim pobedio. Još kad se tome doda i dabl-dabl učinak Ota Portera (20p, 11sk) jasno je zašto se publika u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država radovala.

Na drugom kraju zemlje, tek drugi put ove sezone Los Anđeles Lejkersi su vezali dve pobede, ali su premijerno slavili po principu „na strani, pa kod kuće“. U Stejpls centru pala je očajna Filadelfija (93:84), koja se i dalje drži samo na tri trijumfa od starta lige. A do svog tek sedmog slavna ekipa iz Kalifornije stigla je bez pomoći legendarnog Kobija Brajanta. U njegovom odsustvu konce igre preuzeo je Lo Vilijams i izjednačio najbolji učinak sezone ubacivši 24 poena.

NBA LIGA - REZULTATI

Vašington - Orlando 103:91
/Vol 24, Porter 20 - Oladipo 20/

Majami - Dalas 106:82
/Vajtsajd 25, Grin 19 - Pačulija 14/

Toronto - Šarlot 104:94
/Derozan 23 - Voker 18, Vilijams 17/

Čikago - Njujork 108:81
/Batler 23, Mirotić 17, Gasol 17 - Entoni 20/

Los Anđeles Lejkers - Filadelfija 93:84
/Vilijams 24 - Noel 15/

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

NBA ligaMajami HitLos Anđeles LejkersDžon VolDeRozan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara