""
""

Makabi preveliki zalogaj za Zvezdu, u Nokija Areni prštalo sa svih strana!

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.10.13. | 21:52

Košarkaši Makabija vanserijskim šutem za tri poena razbili beogradskog rivala i upisali prvi trijumf u evroligaškoj sezoni

Navijači Makabija propisno su se obrukali pred početak meča drugog kola grupe D u Tel Avivu, ali košarkaši definitivno nisu. Izabranici Dejvida Blata sjajnim šutem za tri poena (15/28) razbili su igrače Crvene zvezde i upisali prvu pobedu u najjačem klupskom takmičenju ove sezone - 96:82.

Jasno je da je Makabi od samog starta bio veliki favorit, a razlika ne može da govori puno u prilog igre crveno-belih. Jer, puleni Dejana Radonjića nisu odigrali toliko loše koliko su momci u plavo-žutom dresu pogađali, sa svih pozicija! I posle ovog poraza tim sa Malog Kalemegdana je ostavio solidan utisak, ali je jasno da ovom timu fale mečevi u najjačoj konkurenciji.

Izabrane vesti

Najefikasniji igrači u pobedničkom timu bili su Devin Smit sa 17 poena (3/4 za tri), Džo Ingls je dodao 16 (3/6 za tri), a Sofo Skorcanitis i Šon Džejms po 13. O tome kakvo je domaćin imao veče govori podatak da je čak sedam igrača imalo preko deset ubačenih poena (Smit, Džejms, Blu, Hikman, Ingls, Ohajon, Skorcanitis).

Na drugoj strani najveće muke domaćinu zadavao je vrlo raspoloženi Boban Marjanović, koji uprkos tome što je imao dabl-dabl učinak (20p, 13sk), nije mogao sve sam. Vrlo dobru rolu imao je i Jaka Blažič, koji je ubacio 17 poena, međutim jako loš utisak ostavio je Blejk Šilb, koji definitivno nije opravdao ulogu najiskusnijeg igrača. Iskusni Amerikanac imao je 1/7 iz igre, svega dva postignuta poena i tri izgubljene lopte, što je definitivno ostavilo traga na igru tima. Raško Katić je i dalje bio nedovoljno oporavljen od povrede, što je i te kako bilo primetno, ali ne može mu se previše zameriti...

-------------------------------

MAKABI TEL AVIV – CRVENA ZVEZDA 96:82 (21:14, 22:18, 30:24, 23:26)

Dvorana: Nokija Arena
Gledalaca: 11.060
Sudije: Hristos Kristodulu, Sergij Šebišev, Petros Papapetru

Makabi: Rajs 6, Džejms 13 (5/7 za dva), Smit 17 (3/4 za tri), Hikman 10, Ingls 16 (5as), Tajus, Pnini, Koen, Ohajon 10, Blu 11, Landsberg, Skorcanitis 13 (7sk)

Crvena zvezda: Cvetković, Mitrović, Lazić 4, Blažič 17, Simonović 6, Marjanović 20 (13sk), Radenović 10 (7sk), Katić 2, Ristić, Nelson 10, Dženkins 11, Šilb 2

------------------------------

Iako je Zvezda u meč ušla dosta nervozno, izabranici Dejana Radonjića su u drugoj četvrtini uspeli da stignu 11 poena razlike (33:22) i serijom 10:2 približe se na svega tri poena zaostatka. Ipak, crveno-beli su poslednja dva minuta pre odlaska na odmor odigrali dosta opušteno, zbog čega je Makabi ponovo otišao na +11 - 43:32.

Najveći problem za košarkaše Zvezde predstavljala je loša igra protiv vrlo raširenog napada domaćina, zbog čega su primili čak šest trojki i bili u zaostatku. S druge strane, Beograđani nisu ubacili nijedan šut van linije 6.75. Boban Marjanović i Jaka Blažič vukli su svoj tim sa po osam ubačenih poena. Na drugoj strani Skorcanitis je ubacio deset, a Ingls dva manje.

U nastavku utakmice Makabi je nastavio sa odličnim šutem sa distance, posebno su se istakli Ingls, Ohajon i Blu, zbog čega je prednost u jednom trenutku otišla na 19 poena razlike (57:38). Zvezda i dalje nije imala spreman odgovor u odbrani, što je predstavljalo ozbiljan problem.

Kapiten Marko Simonović pokušao je sa dve vezane trojke da vrati ekipu u život, ali nije uspeo. Marjanović Blažič su ostali jedini koji su vukli sve konce crveno-belih, ali jako su falili poeni Šilba, Nelsona, Dženkinsa... Za kraj četvrtine hladan tuš - trojka Tajrisa Rajsa u poslednjoj sekundi donela je Makabiju 17 poena viška - 73:56. 

Makabi je do kraja susreta ponovo maksimalno iskoristio psihički pad protivnika. Izraelci su rešetali odakle su znali i mogli, razigrali su se Smit i Džejms, pa je razlika otišla čak i na +26 (84:58), ali se do kraja prednost malo spustila. Beograđani su preko Blažiča, Nelsona i Marjanovića ozbiljno smanjili zaostatak i doživeli častan poraz- 96:82.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Boban MarjanovićFK Crvena zvezdaDejvid BluDžo InglsEvroligaEvropaIzraelJaka BlažićKK Makabi Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara