"Skenderbeg nije za potcenjivanje"
"Skenderbeg nije za potcenjivanje"

Maksimalan oprez! Skenderbeg je ozbiljan tim, a Sove mnogo opasan: Jang Bojs se provukao u Elbasanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.17. | 22:56

Na kraju 1:1

Skenderbeg nije za potcenjivanjeMožda je izgledalo da je sreća pogledala Partizan kad je na žrebu izvukao Skenderbeg, jer od albanskih timova nismo navikli da igraju ozbiljan fudbal, ali predstojeći dvomeč u Ligi Evrope neće biti nimalo lagan za crno-bele. Dalo se to naslutiti i u Kijevu, jer Dinamo je tek posle preokreta stigao do pobede od 3:1, ali je posle večerašnjeg sudara sa Jang Bojsom postalo kristalno jasno: Skenderbeg se ne sme potceniti. Naprotiv. Jang Bojs treba da bude zadovoljan što je večeras u Elbasanu izvukao živu glavu - 1:1 u drugom kolu Grupe B.

Istina, Albanci, kao i u Kijevu, nisu izdržali da svih 90 minuta odigraju u visokom ritmu, pa su u samom finišu gosti iz Švajcarske diktirali ritam. Ali bilo je to samo u poslednjih 20-ak minuta utakmice kada su domaći ostali bez daha. Sve pre toga? Demonstracija kvaliteta Skenderegove ekipe.

Izabrane vesti

Nije tu bilo posebne mašte, nekakve fudbalske umetnosti, ali bilo je discipline, agresije, hitrine. Uostalom, u prvom poluvremenu samo jedna polušansa za Švajcarce i čak tri veoma dobre prilike za Skemderbeg. Ni početak drugog poluvremena nije ništa promenio. Posle samo 24 sekunda Ali Sove je izbio sam pred golmana gostiju Davida fon Balmosu, ali je ovaj spasio Jang Bojs. Nije uspeo u 65. minutu kada je sevnula brza kontra Albanaca, a Sove odličnu loptu Suada Sahitija, jednog od nekoliko Skendebegovih prvotimaca rođenih u Prištini, sproveo u protivničku mrežu za vođstvo od 1:0.

 

Međutim, taj gol je i ogolio neke nedostatke domaćeg tima. Pod broj jedan, Skenderbeg nije navikao da pobeđuje u Evropi. Germanski mentalitet Jang Bojsa je instinktivno reagovao i gosti su napali rivala. Skenderbeg se povukao. Previše. I samo sedam mintua kasnije platio ceh. Bila je to savršena akcija, mat u tri poteza. Nikolas Ngamaleu je bio asistent, a strelac Rodžer Asale.

 

Nastavio je Jang Bojs da napada i posle tog gola, ali sa mnogo manje elana, mada je u sudijskoj nadoknadi imao i zicer za preokret, ali nije uspeo. To ipak ne bi smelo da uljuljka crno-bele. Jer iako su možda pojedini navijači već upisali šest bodova za Partizan iz predstojeća dva meča, na to se nikako ne bi smelo unapred računati. Moraće crno-beli da se dobrano preznoje za svaki od njih.

SKENDERBEG - JANG BOJS 1:1 (0:0)
/Sove 65 - Asale 73/

Skenderbeg (4-3-3): Šehi - Vanđeli, Jašanica, Aliti, Mici - Muzaka (od 77’ Dita), Lilaj, Adeniji - Gavazaj (od 20’ Taku), Sove, Sahiti (od 67’ Nimaga);
Jang Bojs (3-4-2-1): Van Balmos - Vitrih, Fon Bergen, Burki - Šik (od 70’ Fasnaht), Ebišer, Sanogo, Jos (od 76’ Mbabu) - Ngamaleu, Sulejmani (od 70’ Nsame) - Asale.

(FOTO: Action Images)


tagovi

AlbanijaEvropaJang BojsLiga EvropeFK PartizanSkenderbegŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara