Mali grašak - veliki Meksiko! Ćićarito 50

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.06.18. | 18:49

Južna Koreja ispala sa Mundijala posle poraza u Rostovu - 1:2

Nemačku su „pojeli“ kontrama, a Južnu Koreju - igrom! I to kakvom. Poezija od fudbala u izvedbi Meksikanaca donela je centralnoameričkoj selekciji skoro siguran plasman u osminu finala Mundijala i nagovestila da je sadašnja generacija končano spremna da napravi i korak više. Pet puta uzasotpno ispadali su na prvoj stanici nokaut faze, međutim, način na koji razvijaju napade, kako se organizivano brane i energiju emituju sugerišu da mogu dalje nego ranije.

Sastav Huana Karlosa Osorija je bez većih problema uzeo meru Azijatima (2:1), poslao ih na pakovanje kofera za dug povratak kućama, a sebi obezbedio komociju da bude verovatni pobednik Grupe F. I da - ne bude li čuda u poslednjem kolu - stane uz rame Rusiji, Urugvaju, Francuskoj i Hrvatskoj, učesnicima naredne faze Prvenstva sveta.

Izabrane vesti

JUŽNA KOREJA - MEKSIKO 1:2
/Son 90+3 - Vela 26 pen, Ćićarito 66/

Stadion: Rostov Arena
Kapacitet: 43.472
Sudija: Milorad Mažić (Srbija)
Žuti kartoni: Gvon, Jong, Sing Vu, Vu Jang (Južna Koreja)

JUŽNA KOREJA (4-4-2): Čo - Jong (Od 64. Sing Vu), Kim (Od 84. Hong), Jongvon, Hjunsu - Jaesung, Seonmin, Ju Sejong, Sungjueng - Hvang, Son.

MEKSIKO (4-3-3): Očoa - Salsedo, Alvarez, Moreno, Galjardo - Lajun, Erera, Gvardado (Od 68. Markez) - Vela (Od 77. Dos Santos), Ernandez, Lozano (Od 71. Korona).

Od prvog minuta nametnuli su Sobremrosi žestok ritam, igrali brzo, poletno, nadahnuto i to je pre ili kasnije moralo da slomi otpor Južne Koreje. Njen pad usledio je sa istog mesta kao u sudaru sa Švedskom. Iz penala. Milorad Mažić je premijernu utakmicu na ovom Mundijalu odsudio za visoku ocenu, između ostalog što je pravilno procenio situaciju iz sredine prvog poluvremena, Hjon So Jang je igrao rukom, naš najbolji arbitar pokazao na belu tačku, a Karlos Vela bio nepogrešiv - 1:0.

gallery

Mada su Korejci imali nekoliko opasnih napada, utisak je da su više tukli nego što su igrali fudbal (četiri žuta kartona), a od trenutka kad su počeli da više rizikuju ostaviljali su brisan prostor Meksikancima, pa je u 66. minutu Havijer Ćićarito Ernandez zapečatio sudbinu. I to na kakav način, driblingom je poslao jednog čuvara „po burek“, matirao generalno vrlo dobrog Čoa, a sebe upisao u istorijske almanahe, jer je postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije. Okruglo 50 golova popularnog Malog graška!

Svaka čast. Ćićarito je istovremeno izjednačio učinak Kautemoka Blanka i Rafaela Markeza kao strelac na tri različita Mundijala.

Poraz Južne Koreje, koja je i zvanično ostala bez šansi za plasman u naredni krug, ublažio je Hjung Son Min, lepoticiom u nadoknadi vremena. Na način na koji daje golove u dresu Totenhema. Zategao je strelu sa 20-ak metara, matirao Giljermea Očou i makar spasao čast nacije koja, ipak, osim borbenosti i trčanja, nije dorasla ozbljnijem rezultatu.

FOTO: Action images


tagovi

Hjong-Min SonĆićarito ErnandezKarlos Velareprezentacija Meksikareprezentacija Južne KorejeRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara