""
""

Mamić dobio Eduarda, Brazilcu zaplenjen stan i dva automobila, mora da vrati dug

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.13. | 11:57

Sud u Zagrebu pravosnažnom presudom presudio u korist gazde Dinama, napadač vodi paralelni proces u nameri da pokaže da je ugovor robovlasnički

Zdravko Mamić – Eduardo da Silva 1:0.

Tako zagrebački mediji opisuju rasplet sudskog procesa između gazde Dinama i napadača reprezentacije Hrvatske, koji traje već nekoliko godina. Danas je Brazilcu sa hrvatskim pasošem pravosnažnom presudom zaplenjem stan u Zagrebu i dva automobila, a naloženo mu je da mora da plati dug Mariju Mamiću, Zdravkovom sinu, kome je prvi čovek Modrih prepustio vođenje svoje agencije.

Izabrane vesti

Jutarnji list podseća da su Zdravko Mamić i Eduardo da Silva tokom njihove saradnje na Maksimuru potpisali ugovor na osnovu koga napadač do kraja života mora da isplaćuje prvom čoveku Dinama 20 procenata svojih zarada.

S druge strane, Eduardo je angažovao advokate koji paralelno vode još jedan proces, u nameri da pokaže kako je ugovor sa Mamićem zapravo robovlasnički i u tom slučaju bi Zdravko morao da vrati Duduu sve što je naplatio.

Evo zašto... Fudbaler Šahtjora poziva se na pravila FIFA na osnovu kojeg ugovor između licenciranog agenta i igrača može da traje najviše dve godine, a procenat iznosi deset posto. Eduardo je na svedočenju rekao kako je od Mamića svojevremeno primao 400 maraka mesečno, dok je bio pod ugovorom sa njegom menadžerskom agencijom, da bi se zarada povećala na 5.000 evra mesečno kad je postao profesionalac.
"Ne znam je li to bio Mamićev ili Dinamov novac. Kasnije sam od plate u Dinamu Mamiću davao 20 posto. Nekad u restoranu ili kafiću, nekad u njegovoj kancelariji. Jednom sam tražio potvrdu, ali on nije hteo da potpiše da sam mu dao novac. Rekao mi je: ''ljubavi, mi verujemo jedan drugom''. Mamić mi je dao do znanja da je moćan čovek i da ću moći igrati samo preko njega. Zato sam ušao u njegovu agenciju", rekao je Eduardo.

Sledeće ročište po kontratužbi igrača zakazano je za decembar.

(FOTO: MOZZART Sport, Branko Starčević)

 


tagovi

Dinamo ZagrebEduardo Da Silva DuduEvropaHrvatskameđunarodni fudbalZdravko Mamić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara