Mamić se ne zaustavlja: Hoću još!

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.05.18. | 10:34

Gotovo je sa slavljem, vreme je da se napadne novi trofej

Centralna tema dana sportskih medija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je finale Prezidents kupa u kojem se sastaju Al Vasl i Al Ain (16.00).

Gotovo je sa slavljem, vreme je da se napadne novi trofej. Verovatno ovako razmišljaju u redovima Al Aina koji je osvojio rekordnu, 13. titulu domaćeg prvenstva, što automatski znači da je izborio mesto na Svetskom klupskom prvenstvu 2018, odnosno grupnu fazu Azijske lige šampiona 2019. godine. Klub će u avgustu proslaviti pola veka postojanja te je značaj titule i eventualnog osvajanja Prezidents kupa utoliko veći. I Al Vasl ima razlog za zadovoljstvo. Završili su treći u nedavno okončanoj sezoni, što znači da su i oni izborili direktan plasman u Azijsku ligu šampiona. 

Izabrane vesti

Protekla sezona bila je baš zanimljiva, ako ništa drugo bilo je golova. Pazite samo ovo: Al Ain je na poslednja tri susreta postigao 13 golova. Stradali su Diba (4:0), Al Nasr (4:0) i Al Dafra (5:0). U februaru je Al Ain razorio Adžman (7:0), što je i najubedljivija pobeda Al Aina ove sezone. Izabranici Zorana Mamića često nisu imali milosti prema protivnicima, a najsuroviji bio je Šveđanin Markus Berg koji je sezonu okončao kao prvi strelac lige sa 25 golova. 

Mamić kaže da je i dalje gladan golova i trofeja.
"Osvajao sam kup u Hrvatskoj kao igrač i trener. Ne verujem da u Hrvatskoj ima mnogo njih koji su osvojili više trofeja od mene, ali želim još."

Nekadašnji fudbaler i trener zagrebačkog Dinama očekuje maksimalnu ozbiljnost svojih pulena, kao i podršku navijača.
"Neophodno je da odigramo koncentrisano i na visokom nivou. Ovo neće biti laka utakmica. Al Vasl je kvalitetan tim, u dobroj su formi. Voleo bih da dođe što više naših pristalica", izjavio je Mamić.

Trener Al Vasla je Argentinac Rodolfo Aruabarena, nekadašnji levi bek Boke Juniors i Viljareala.
"Ne smemo da izgubimo glad za trofejima. Nadam se da će moji igrači osvojiti pehar, jer zaslužuju to", izjavio je Aruabarena.

Šef stručnog štaba Al Vasla spremio je drukčiju taktiku za Al Ain, jer je svestan napadačkog potencijala svog rivala.
"Igraćemo malo drugačije u napadu i u odbrani. Iskoristićemo svaki kvadratni metar i igrati na kontre", zaključio je Argentinac.

Al Ain je šest puta osvajao Prezidents kup, Al Vasl dvaput. Al Ain je favorit, iako igra u gostima, jer, između ostalog, u svojim redovima ima pomenutog Berga, ali i nekadašnju nadu azijskog fudbala Omara Abdulrahmana, za kojeg je zagrizla Nica.  I Al Vasl ima svoje adute. Brazilci Fabio Lima i Kajo postigli su zajedno 33 gola protekle sezone. Interesantno je da i Al Ain ima svog Kaja koji je dao pet golova.

Svako finale je teško za prognozu, pa tako i ovo. Ako biste da pobegnete od konačnog ishoda, znajte da je tip GG3+ prolazio na pet prethodnih međusobnih susreta ovih timova, a na šest 3+.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 16:00 3631 UAEPK Al Wasl - Al Ain tgg gg3+ 1,97
Ukupna kvota1,97

PREZIDENTS KUP, FINALE:
16.00: (4,90) Al Vasl (3,70) Al Ain (1,65)

Foto: Action Images


tagovi

Zoran MamićMarkus Berg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara