""
""

Mančester je osvajač prvenstva: Pobunjenici pokazali Đavolima kako se to radi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.04.15. | 10:28

Klub osnovan pre deset godina u znak protesta prema porodici Glejzer nastavlja da grabi ka profesionalnom rangu engleskog fudbala

Mančester je prvi! Ne, nije reč o slavnom klubu sa Old Traforda, već o njegovoj pobunjeničkoj frakciji, pod imenom Junajted iz Mančestera, koji nastavlja krupnim koracima da gazi ka profesionalnom rangu engleskog fudbala. Klub osnovan pre deset godina u znak protesta prema politici porodice Glejzer, opet je osvojio prvenstvo. Četvrti put u kratkoj istoriji.

Junajted iz Mančestera je u utorak veče savladao Sturbridž sa 1:0 i tako, kolo pre kraja, osigurao prvo mesto u Severnoj ligi, te mu još samo dva koraka nedostaju do Lige 2, prve koja se smatra profesionalnim rangom tamičenja u Engleskoj.
Procenećmo kad i dokle možemo da stignemo. Ne žuri nam se, uvek smo postavljali dugoročne ciljeve. Ovo je klub koji počiva na ambiciji i uverenjima svojih navijača“, poručio je generalni menadžer Endi Volš, jedan od osnivača kluba.

Izabrane vesti

Pobunjenici iz Mančestera su na neki način nomadski klub, jer nemaju svoj stadion, pa su tako odlučujući meč za plasman u viši rang igrali na Tejmsajdu, u vlasništvu komšijskog Kurzon Aštona. Doduše, to seljakanje sa jednog na drugo mesto je završeno, pošto je gradnja Junajtedovog stadiona završena i on će se u maju useliti u objekat kapaciteta 5.000 mesta. U takvim uslovima i napad na još jedan plasman u viši rang biće lakše ostvariv.
Ne vidim zašto ne bismo jednog današ igrali u Ligi 2. Moramo to da uradimo zbog navijača, zaslužili su to. Nisam imao pojma kako će sve da ispadne kad sam seo na klupu, ali sam izuzetno ponosan na ove momke. Ovako moramo da nastavimo“, poručio je trener Karl Marginson.


tagovi

PobunjeniciMančester JunajtedGlejzerEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara