""
""

Mančestere, ti više nisi ni za Evropu! Đuričić dobio srpski derbi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.16. | 20:50

Mitjiland posle preokreta stigao do istorijske pobede nad engleskim velikanom – 2:1.

Mančestere, da li si to ti? Brukanju slavnog kluba sa Old Traforda nema kraja. Pored toga što ove sezone u Premijer ligi ne mogu da se sastave učenici Luisa Van Gala su u Danskoj doživeli jedno od najvećih poniženja u istoriji Junajteda. Bolji od najtrofejnijeg evropskog kluba bio je Mitjiland (2:1), značajno mu umanjivši šanse da se plasira u narednu rundu Liga Evrope.

Holandski stručnjak je možda optevao i svoju Labudovu pesmu na klupi Crvenih Đavola. A kompletan utisak za engleskog predstavnika bio bi još porazniji da na golu nije bilo vrlo, vrlo raspoloženog Romera. Argentinac koji je zbog povrede De Hee stao među stative zaustavio je nekoliko sjajnih napada danskog predstavnika... Ali nije uspeo da sačuva obraz rivalima.

Izabrane vesti

Činilo se da će Mančester bez problema proći kroz danski izazov. Posebno, jer je Memfis Depaj na vreme otvorio trijumfalnu kapiju, ali ju je porozna odbrana još brže zatvorila. Definitivno, defanzivni red Luisa Van Gala izgledao je kao grupa amatera. Ne čudi onda što je napadač Sisto prošao kroz srce odbrane Junajteda i prvi put prevario Romera.


Hod po mukama za Junajted nastavio se i u drugom poluvremenu. Romero je spašavao, što se spasiti može, ali na kraju je i on slabo reagovao u situaciji koja je prethodila pobedonosnom golu Mitjilanda. Uzeo je Onaoču loptu, držao je, mučio se sa njom, a onda se više iz očaja odlučio da šutira sa 20 meta. I pogodio je – 2:1. Za veliku senzaciju!

Srpski derbi pripao je Đuričiću. Olimpijakos je igrao i promašivao, a sve je to kaznio štoper domaćina Kara Mbođ spretnom reakcijom u 67.minutu. Trener Olimpijakosa Marko Silva pružio je šansu od početka Saši Zdjelaru i upraio ga sa Lukom Milivojevićem na sredini terena. Međutim, u Belgiji nije mnogo toga viđenog. Više prilika imao je Olimpijakos, ali Grci nisu bili moćni u realizaciji.


 

Za razliku od igrača Borusije kloji sa kapitalnom prednošću putuju na revanš u Porto. Bila je to laka i čista pobeda nemačkog predstavnika koji je bio za klasu bolji rival od bivšeg učesnika Lige šampiona. Bravu Ikera Kasiljasa otvorio je Pišček u devetom minutu posle odbitka. Drugi gol bio je delo Marka Rojsa.


 

LIGA EVROPE – ŠESNAESTEINA FINALA

Anderleht – Olimpijakos 1:0 (0:0)
/Mbođ 67/

Borusija Dortmund – Porto 2:0 (1:0)
/Pišček 6, Rojs 71/

Mitjiland – Mančester Junajted 2:1 (1:1)
/Sisto 44, Onuaču 77 – Depaj 37/

Fjorentina – Totenhem 1:1 (0:1)
/Bernandeski 59 – Čadli 37 pen/

Sent Etjen – Bazel 3:2 (2:1)
/Sal 9, Pake 39, Bahebak 77  – Samjuel 44, Janko 56.pen/

Sevilja – Molde 3:0 (1:0)
/Ljorente 35 i 49 ,Gameiro 72/

Viljareal – Napoli 1:0 (0:0)
/Suarez 82/

21.05 Augsburg – Liverpul

21.05 Galatasraj – Lacio

21.05 Marselj – Atletiko Bilbao

21.05 Šahtjor – Šalke

21.05 Sion – Braga

21.05 Sparta Prag – Krasnodar

21.05 Sporting – Bajer Leverkuzen

21.05 Valensija - Rapid

(Foto Action Images)


tagovi

NemackaMemfis DepajMarko RojsLukaš PiščekLuis Van GalLiga EvropeEvropaEngleskaDanskaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara