""
""

Povratak fudbalskog doktora: Nisam se zaisitio, želim da se vratim u priču...

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.12.15. | 10:58

Marčelo Lipi na ovaj način stavio indirektno do znanja italijanskim velikanima Romi, Laciju i Milanu da mogu da računaju na njega u bliskoj budućnosti

Slavni italijanski strateg Marčelo Lipi spreman je za povratak na veliku scenu. Osvajač svetskog prvenstva sa Azurima 2006. godine poslednji posao imao je u kineskom Gvangžuu, nakon čega je osetio zasićenje, ali sada se oseća potpuno drugačije.

Izabrane vesti

Iskusni stručnjak je na ovaj način stavio indirektno do znanja italijanskim velikanima Romi, Laciju i Milanu da mogu da računaju na njega u bliskoj budućnosti.
"U aprilu ću 18. put proslaviti 50. rođendan", šaljivo je prokomentarisao Lipi u razgovoru za Kalčomerkato, stavljajući svima do znanja da u njemu ima još dovoljno svežine za ovaj posao.
"Želim da se vratim u priču, ovde sam, spreman sam sa svom svojom snagom. Ako dobijem priliku, strpljenje... Kada sam se vratio iz kine rekao sam 'ovo je bilo dovoljno', više se ne osećam kao pre, ali nakon nekoliko meseci shvatio sam da nisam zasićen fudbalom", rekao je Marčelo Lipi.

Nekadašnji trener Napolija, Juventusa i Intera, proteklih dana najviše je povezivan sa Romom, koja uveliko razmatra smenu Rudija Garsije. Možda su na rimskom Olimpiku želeli da čuju upravo ovakve Lipijeve reči pa da konkretizuju svoje interesovanje.

U poslednje vreme se pominjala i mogućnost da Lipi počne da se bavi tehničkim stvarima i zasedne u direktorsu fotelju, ali on to odbacuje.
"Ja sam trener, uvek sam to i bio, a to je uloga u kojoj sebe vidim i u budućnosti. Uvek sam uživao radeći sa igračima, prenesem im svoje znanje, izdradim tim".

Prekaljeni trenerski stučnjak poručuje da mu se sviđa način na koji Souza radi u Firenci, da je Montela dragoceni novitet za trenersku struku u Italiji, kao ida se na neki način divi Mauriciju Sariju zbog autoritativnog načina na koji predvodi Napoli.

On takođe smatra da bi Inter mogao do "skudeta", uprkos velikom kvalitetu Stare dame.
"Velika je borba u prvenstvu. Mnogi kažu da je Juventus favorit za osvajanje, ali Inter ima dobar tim. Pet timova se bori za titulu i svako može da je osvoji, što je divna stvar", zaključio je Lipi.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AMarćelo LipiEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara