Marega je izgleda bivši...

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.08.18. | 14:43

Porto bez najboljeg strelca napada trofej u Superkupu

Vri na Dragau uoči početka sezone! Najbolji strelac Porta Musa Marega odbio je da trenira zbog želje da mu klub da zeleno svetlo za transfer u Vest Hem ili Sautempton. Strateg portugalskog šampiona Seržo Konseisao na taj način potpuno neočekivano ostao je bez sigurno primarne opcije u napadu pred bitku za prvi trofej.Porto će u sklopu jubilarnog 40. Superkupa protiv Aveša (21.45) juriti 21. pehar ovog takmičenja.

Konseisao je, prema pisanju dobro upućene A Bole, na teren trebalo da izvede identičan sastav onom koji je prošle subote odigrao bez golova sa Njukaslom, međutim, situacija će posle Maregine odluke očito morati da bude promenjena. Tokom letnjeg prelaznog roka, Porto je bio prilično aktivan. Utisak je da, računajući i izvestan Maregin odlazak, branilac trona u predstojeću kampanju Primeire ulazi nešto slabiji nego što je to bio lane. Klub su napustili desni bekovi Dalo (Mančester Junajted) i Pereira (Lester) za po nešto više od 20.000.000 evra, Vulvsi su aktivirali otkupnu klauzulu i kupili štopera Vilija Bonija 12.000.000, a stopama pomenutog trija krenuli su i Lajun, Pasijensa i Suk, za čiju su slobodu Viljareal, Ajntraht i Troa izdvojili sve zajedno 10.000.000. Po isteku ugovora opremu je razdužio i iskusni štoper Ivan Markano.

Izabrane vesti

U taboru osvajača Kupa iz prethodne sezone nije bilo toliko turbulentno. Guedeš je napustio ekipu za 700.000 evra, a utisak je da su najznačajniji odlasci svih golmana - Fakinija, Kvima  i Maringe. Poziciju standardnog čuvara mreže trebalo bi da preuzme doskorašnji drugi rezervista Meca Kventin Benerdo.

Bilo kako, Porto je veliki favorit i ne bi trebalo da ima problem sa slabašnim Avešom, koji je tek u finišu prethodne sezone izborio opstanak. Podsetimo, pošto se opekao u Avešu (1:1), Porto je u drugom delu sezone lako srušio večerašnjeg rivala zgromivši ga u prvih desetak minuta utakmice.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 21:45 4110 POSK Porto - Aves ki 1 1,33
Ukupna kvota1,33

PORTUGALSKI SUPERKUP

Subota
21.45: (1,33) Porto (4,70) Aveš (8,50)

* Kvote su podložne promenama


tagovi

Superkup Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara